Azoospermija (muška neplodnost)

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar rafaelinho

    rafaelinho

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    dobar dan želio bi s nekim pričati o muškoj neplodnosti.
    ja sam prebolio zaušnjake u 20. godini i bolest je uništila sve spermije nažalost…
    bio sam na BIOPSIJI testisa i ništa :((((
    sada imam 28 godina moja žena ima 33 i dalje se jako volimo :))
    Bol koju nosim u sebi je teško opisati…
    Ako netko nešto zna ili može pomoći jako bi mu bio zahvalan.

  • Avatar zrakasunca2

    zrakasunca2

    Broj poruka: 69

    Prijavi adminu

    Poštovani!
    Nemam iskustva i žena sam, ali mogu samo dati podršku!
    Ali znam da treba ponavljati punkciju svakih nekoliko mjeseci jer se zna dogoditi da se tu i tamo nađe koji kvalitetan spermij, makar nekoliko njih u jednom ejakulatu!
    Što je dovoljno za umjetnu oplodnju unatoč tvojoj dijagnozi!
    Jer, ejakulat često nije uvijek isti pa čak i zdravi i plodni muškarci nekad imaju manji broj spermija i budu nekvalitetni i sporiji!
    Treba prestati s alkoholom, pušenjem, piti aminokiseline, omegu i folnu kiselinu, svježu matičnu mliječ i potražiti savjet ginekologa i specijaliziranih klinika za neplodnost!
    Bitno je da se ti i žena volite, ne gubite nadu, ima uvijek i drugih opcija i napuštene djece, znam da svako želi svoje biološko, ali život je takav.
    Želim vam svu sreću ovog svijeta što god da bude i da se držite zajedno.
    Glupo zvuči, ali kako god da se situacija razvija, putujte, njegujte druženja, izlete, kino, kazališta, kupite kućnog ljubimca ako ga nemate, ili još bolje, udomite ga, i mislite pozitivno koliko god možete!

  • Avatar LadyBug2

    LadyBug2

    Broj poruka: 21

    Prijavi adminu

    mm je dijagnosticirana azoospermia prije godinu i pol na temelju spermiograma.
    uzrok je najvjerojatnije prekasno spuštanje testisa operativnim zahvatom.
    do sada nismo radili dodatne nalaze što zbog šoka i potrebe da zaboravimo na dijagnozu (kao da je to uopće moguće), što zbog strana i vjere u neuspjeh da smo bilo što poduzeli.
    u međuvremenu smo postali posvojitelji, aktivno se bavili posvojenjem više od godinu dana..
    i tek sada smo odlučili malo se pozabaviti s tom azoospermiom.
    uskoro idemo napraviti drugi spermiogram, razgovarati o daljnjim postupcima..
    pa eto… idemo na dvije strane.. nadamo se da će uroditi plodom :-)

  • eriella

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    Ladybug, nepusteni testisi su vjerojatan uzrok.Tvoj muz treba prvenstveno dobrog urologa koji ce zatraziti kompletnu hormonalnu obradu (testosteron, LH, fSH, prolaktin), briseve i uzv testisa (po potrebi i color doppler). Te pretrage ce vam dati jasniju sliku s cime se nosite.

    Ukoliko se radi o neopstruktivnoj azoospermiji, sto je vjerojatno kod vas slucaj, nemate bas puno izbora:
    - TESE (Rebro) ili MicroTESE (inozemstvo) u kombinaciji s ICSI metodom izvantjelesne oplodnje
    - donacija spermija (takoder inozemstvo jer kod nas banka sperme vise ne postoji)

    Oba zahvata koja sam navela su ustvari biopsije testisa; uzimaju se komadici tkiva i pregledavaju se u potrazi za spermatozoidima. Razlika izmedu TESE i MicroTESE je sto se kod ove poslijednje koristi mikroskop visoke rezolucije, pregledava se tkivo testisa prije uzimanja i time se povecava sansa pronalaska spermija. Grubo receno, TESE je trazenje spermija na slijepo, a MicroTESE s dobrim naocalama. MicroTESE ima veliki postotak pronalaska spermija (ako se ne nadje prvi put, najcesce se ne ponavlja zahvat jer su minimalne sanse da ih uopce ima), medutim sam pronalazak spermija ne znaci da su dovoljno dobri za oplodnju.

    Pitaj ako te sto zanima. Nije lak put, ali sretno!

  • Avatar LadyBug2

    LadyBug2

    Broj poruka: 21

    Prijavi adminu

    hvala erlella…

    mm se zapravo najvise boji te biopsije..
    na punkciju je pristao konačno… jako ga je strah i boji se svega toga, pa smo nekako razgovorom ipak dogovorili da ćemo probati s punkcijom…

    a TESE i MicroTESE…  najviše nas brine koliko su bolni i koliko traje oporavak…

    zaplivali smo tek u tim vodama… nadamo se najboljemu… ali svjesni smo da nemamo baš nekih izgleda… al probat moramo :-)

  • Avatar LadyBug2

    LadyBug2

    Broj poruka: 21

    Prijavi adminu

    drugi spermiogram je pokazao čistu nulu… dakle, pečat našoj azoospermiji.
    uputa je da mm kod urologa napravi hormonsku pretragu i ultrazvuk te će se na temelju nalaza vidjeti ima li smisla raditi punkciju ili biopsiju…

  • Doris05

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima., ja i suprug smo se našli u problemu zvan azoospermija.., nakon sto je spermiogram pokazao nule, uputili smo se u split, polikliniku Cito gdje smo dobili nalaz da se radi o neopstruktivnoj azoospermiji(težem obliku).. Odlucili smo se na biosiju testisa da se pokuša pronaći bilo što da bi mogla na umjetnu oplodnju.. I hvala Bogu, bilo je usješno., sad se pripremam za umjetnu 😊😊😊
    Ne gubite nadu.. Uz Božju pomoć, sve je moguće.. 

  • R3mba

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Postovanje  isto mi je diagnosticirana azospermija s tim da mi je receno da se iz nalaza hormona vidi da je proizvodnja prisutna..
    E sad receno nam je da je jedina opcija biospija al da se ne nadamo previse jer je tu uspjesnost oplodnje manja od 30%??
    Pa me zanima da li ste vi sta culi koliko je uspjesna oplodnja putem biospije?? 

  • Deleted user

    Broj poruka: 858

    Prijavi adminu

    R3mba mi smo jedni od tih koji su dobili biopsijom testisa dovoljnu količinu spermica, dobre kvalitete iz razloga sto su hormoni uključujući FSH i inhibin b bili u redu, isto kao i kod vas! Tako da sam sigurna da će sr i kod vas pronaći plivači ! O tome koliko je oplodnja uspješna teško je govoriti jer evo mi smo od imali vrhunski broj oplođenih stanica, od 17 folikula 10 se oplodilo sto doktor smatra izvrsnim rezultatom s obzirom ma metodu dobivanja spermija , ali nije došlo do implatacije , koji su razlozi i uzroci teško je reci! Idemo u idući postupak za mjesec dana! 
    Znam par koji je sa povišenim FSH i malim brojem dobivenih spermija iz prvog puta žena ostala u drugom stanju, MPO su jako čudne i nepredvidive vode! Puno strpljenj zahtjevaju i ne odustajanja! Mislim da puno drugih faktora igra važniju ulogu od samog načinjali dobivanja spermija, zapravo ne mislim nego sam sigurno jer vec mjesecima čitam i izucavam to područje !

  • imanade

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    ima nade! moja dijagnoza je identicna tvojoj. zausnjaci, sretan brak i nula spermija. sve smo probali. ili smo bar mislili da smo sve probali. upravo smose vratili iz amerike - iz klinike Dr Tureka (lako naci na netu). on je izumio neku novu metodu Micro Tese(detalji su na sajtu da ne ponavljam nestrucno). covjek mi je rutinski nasao spermije - koje nitko do sada nije nasao (ja sam 15 god stariji od tebe i bio sam SVUDA). nije 100% ali na konzultacijama mi je rekao da zausnjaci nikada ne uniste sve i da ako je to uzrok on uglavnom nadje. nakon sto sam vidio sigurno 15 raznih strucnjaka - ovaj covjek je nesto drugo

    garantiram da je ovo moje osobno iskustvo i da se zaista isplati. sada imamo ja i supruga oplodjene embrije (radimo transfer za 6 tjedana) i viska sperme zamrznute tamo. presretni smo. 

    Turek clinic San Francisco.

    zelim vam srecu kakvu sada mi osjecamo! nadam se da sam pomogao.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.