Ako sam radila na pola radnog vremena, koliko će mi biti porodiljna naknada?

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Malena123

    Broj poruka: 64

    Prijavi adminu

    Imam problem. Radila sam na pola radnog vremena (jer je to poslodavcu tako odgovaralo, rad za servis) tri godine, nakon toga smo sklopili sporazumni otkaz jer sam išla raditi u drugu firmu, radila sam tri mjeseca i nakon toga s tim poslodavcem potpisala sporazumni otkaz zbog obećanja da će me prvom prilikom vratiti na posao, kasnije sam saznala da je to bilo iz razloga da zaposle drugu osobu. Nakon dva mjeseca počela sam raditi u staroj firmi i radila 9 mjeseci. Ponovo smo potpisali sporazumni otkaz jer prelazim u drugu firmu na puno radno vrijeme. Zanima me imam li pravo da mi hzz vodi staž ukoliko budem otvarale komplikacije, koliko dugo moram raditi kod novog poslodavca da bi ostvarila to pravo.
    Hvala na odgovoru. 

  • Malena123

    Broj poruka: 64

    Prijavi adminu

    Što ako ne potpišem odmah ugovor o radu nego tek nakon mjesec dana kada završim s obukom 

  • Danica

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Poštovani,  prijavljena sam na pola radnoga vremena,  sto znaci da u trenutku odlaska na komplikacije necu imati 12 mjeseci neprekinutoga radnoga staza.  Koliki iznos mogu ocekivati na komplikacijama,  a koliki na porodiljnom? 

  • tina01

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Pozdrav, imam pitanje.
    9 mjeseci sam bila na strucnom osposobljavanju, nakon cega sam primljena na 2 sata rada u skoli u struci koju sam zavrsila (nastavnica hrv.jezika). U meduvremenu sam odradivala zamjene, predavala sam i fizikz i kemiju, imala sam ugovor na 6 od 8 sati ukupno. Ostala sam trudna, raspisao se natjecaj za strucne osobe za kemiju i fiziku i sada mi je ostao samo taj hrvatski, ukupno 2 sata. Strucno osposobljavanje sam prekinula nakon 9 mj. i potpisala ove ugovore, znaci, od 9.mj. 2019. godine sam bas zaposlena. Komplikacije sam otvorila 20.1. 2020. godine. Do 20.1. sam bila zaposlena na 6 sati, od 20.1. na 2 sata. Je li moguce da sam za komplikacije za 2.mjesec ove godine dobila 200 kn iako je minimalna naknada 830 kn? 
    I zanima me koliko ce mi biti porodiljna naknada onda, od onih 45 dana prije poroda pa do godine dana? Imam 9 mjeseci strucnog osposobljavanja i nakon toga 11 mjeseci kako sam bas zaposlena. Mogu li za porodiljnu naknadu dobiti manje od onih 2300 kn koje dobivaju i nezaposlene osobe iako sam zaposlena, ne na puno radno vrijeme, ali nisam ja to birala, nazalost? Pitala sam u hzzo-u od Ogulina, Karlovca, do Zagreba, svatko ima svoju teoriju, ne znam kome da se obratim?

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.