7 tjedan, a plod se i dalje ne vidi :(

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dane92
    21. Veljača 2018. 09:53

drage mame i buduce mame, molim vas da mi ukoliko ste imale slicnu situaciju pomognete. Prvi dan zadnje menstruacije je bio 30.12.2017
    Po izrcunu ginekologice trudna sam 7+4 dana danas.
    Bila sam na pregledu u 6 tjednu i nije se vidio plod, bila sam danas kad sam znaci 7+4 i dalje se ne vidi plod. 
    Ginekologica mi je dala da izvadim betu te ponovi isto za 2 dana, s tim da mi je rekla da s obzirom da se nista ne vidi da ce vjerovatno doci do pobacaja. Neznam sto da mislim, osim da sam jako tuzna! Jeli ijedna od vas imala slican problem? Inace citala sam da su neke zene prvi put plod vidjele i kasnije od 7 tjedna. Hvala na pomoci
    Pozz

• MalaMare
    21. Veljača 2018. 12:07

Vazno da je beta raste..Meni se u prvoj trudnoći, plod vidio tek sa 8+5 tjedana, trudoća i porod do kraja uredni....Druga trudnoća, plod se vidio sa 7+1, spontani u 12 tjednu evo sad treća trudnoća, plod se vidio 7+5...za sada je sve ok... nema pravila.... izvadite betu... ukoliko beta pada najvjerovatnije ce tijelo samo odbaciti plod.... ali nadajmo se najboljem i visokoj beti

• dane92
    21. Veljača 2018. 14:11

Hvala ti na tvom odgovoru mare :)

MiaMia34
    21. Veljača 2018. 15:49

Ja sam imala sličnu priču s prvim djetetom. Prvo,  njihovi izračuni trudnoće obično nisu točni, moguće je da ste trudni tjedan dva manje nego kažu pa se zato još plod ne vidi. Kod mene su tako pogriješili, onda su mi vadili betu prvi put, pa drugi put... Rasla je ali plod se nije vidio, vidjela se samo gestacijska vreća i žumanjčana vreća. Doktorica (to sam bila privatno) mi je dala uputu da se javim svom ginekologu da mi da uputnicu za kiretažu jer je trudnoća vjerojatno lažna, beta raste a ploda nema.  Otišla sam kod svog ginekologa u suzama i jedva mu objasnila o čem se radi, dala mu sve papire... To je bio jedan stari doktor taman pred penziju, pregledao me, ispitivao kako se osjećam i poslao me doma. Nije mi htio dati uputnicu nego je htio pričekati još tjedan dana. U slučaju da osjetim neke bolove, krvarenje ili nešto neka dođem odmah. I tako došla ja za tjedan dana opet kod njega i mrva se vidjela na uzv. Da stvar bude bolja dan kasnije zove me ova ginekologinja iz te privatne klinike. Pita kako sam, jesam li bila na kiretaži.. a najveći šok je bio kad mi je rekla da su pogriješili s betom. Naime netko u lab. je krivo napisao nalaz, ispalo je da mi je beta 56.000 IU/L (7-8 tjedan trudnoće) a zapravo je bila 5.600 (5 tjedan trudnoće) pa se plod nije mogao ni vidjeti. Doktorica se ispričavala, nudila besplatno vođenje trudnoće... i svašta.. No to je jedna druga priča. Uglavnom ne brzajte s ničim, ako nešto i nije u redu tijelo će samo odraditi svoje, samo strpljivo i pričekajte još malo. Držim palčeve da sve bude ok.

• dane92
    21. Veljača 2018. 17:39

Nadam se da ce mi biti isti slucaj, i da ce moja tockica ipak narasti :)

• anamariavolaric
    22. Veljača 2018. 10:39

pozdrav mame i budece mame 
    u prvoj trudnoci mi se plod vidjeo tek sa 9 tjedana i slali su me onda na sve pretrage..to zavisi sve od zene do zene.tu zaista nema pravila...evo nadam se da ce narasti i da ce sve biti u redu! pozdrav

• dane92
    22. Veljača 2018. 12:37

Evo prvi beta nalaz mi iznosi 8638. Sutra ponovo vadim krv pa cu vidjeti sto ce dalje biti. Hvala na podrsci ❤️

Omerta
    22. Veljača 2018. 12:55

Zvuci obecavajuce i unutar referentnih vrijednosti! Samo jos neka se lijepo podupla! Sretno! 

6. tjedan: 1.080 - 56.500

7. i 8. tjedan:  7.650 - 229.000

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• dane92
    22. Veljača 2018. 13:58

Samo mi nije jasno ako je beta unutar dobrih prosjecnih vrijednosti zasto se na ultrazvuku i dalje ne vidi plod?

22. Veljača 2018. 14:50

dane92

Samo mi nije jasno ako je beta unutar dobrih prosjecnih vrijednosti zasto se na ultrazvuku i dalje ne vidi plod?

Ja mislim da bi se sve vise od 3000 trebalo vidjeti vec,  nesto tu ne stima. Mozda uzv nije dobar,  trazi drugo misljenje,  ovolika beta bi se trebala vidjeti.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.