Draga Gonal, nema sada nesto sto ti itko od nas moze reci da te utjesi. Zao mi je :(
Ne gubi nadu da ces i ti jednom imati skolsku trudnocu i da ce sve biti u redu.
Pozdrav cure,
Imam jedno pitanje .. Od pocetka trudnoce imam u terapiji itrogestan .. Dobila sam ga zbog blagih tipa menstrualnih bolova.. Jel sam u godinu dana imala 3 spontana.. kako sam ga koristila sam pocela bit jako nervozna, plakala sam bez razloga, jako su me boljele grudi.. Na svoju ruku sam prije cca tjedan dana prestana sa utrogestanom da vidim kako ce mi biti .. Nemam bolove, nisam toliko razdrazljiva i nervozna, smanjile su mi se grudi .. E sada u utorak imam kontrolu pa cu razgovarat sa doktoricom.. Danas sam ponovno pocela sa utrogestanom jel me oskreno strah da sama ukinem ..
Istina da me izluduje raspolozenje kada ga uzimam, ali za bebu cu sve izdrzat.. zanima me dali neka od vas uzima utrogestan vaginalno i da ima takve simptome?
Pozdrav cure,
Imam jedno pitanje .. Od pocetka trudnoce imam u terapiji itrogestan .. Dobila sam ga zbog blagih tipa menstrualnih bolova.. Jel sam u godinu dana imala 3 spontana.. kako sam ga koristila sam pocela bit jako nervozna, plakala sam bez razloga, jako su me boljele grudi.. Na svoju ruku sam prije cca tjedan dana prestana sa utrogestanom da vidim kako ce mi biti .. Nemam bolove, nisam toliko razdrazljiva i nervozna, smanjile su mi se grudi .. E sada u utorak imam kontrolu pa cu razgovarat sa doktoricom.. Danas sam ponovno pocela sa utrogestanom jel me oskreno strah da sama ukinem ..
Istina da me izluduje raspolozenje kada ga uzimam, ali za bebu cu sve izdrzat.. zanima me dali neka od vas uzima utrogestan vaginalno i da ima takve simptome?
Kotistim ja. I bas sam nervozna i tuzna, konstantno. Pripisivala sam to simptomima trudnoce, ne znam sad. Toliko se svaki put nadam da ce mi dr reci da prestanem koristiti, jer me uzasno nervira iscjedak i ovo lezanje
Cure pokušajte pitat gin da vam prepiše crinone,to je isto progesterona,koristi se vaginalno,ja ga koristim od transfera pa do 12.tj. Jedina nuspojava koju primjećujem su prištići po licu i vratu.Nemojte na svoju ruku prekidati terapiju,dr će vam objasniti jaka i kako prekinut,to ide postepeno.
url=https://lilypie.com]
DANTE
Koristila sam utrogestane od ovulacije u svakom ciklusu kad smo planirali bebu. Zbog nizeg progesterona. Nisam primjetila ni razdrazljivost ni napuhnutost grudi, zapravo mi je na utrogestanima pms bio laksi nego bez njih. Zbog suhoce rodnice koju su mi znali izazvati zbog koje bi dobila gljivice (ali koristila sam ih dugo - vise od pola godine) dr. mi je zamijenila utrogestane sa cyclogestom. Ista stvar, ali je cak veca doza. Jedan utrogestan je 100 mg progesterona (uzimala bi 2x2 dnevno), a jedan cyclogest je 400 (isto dva uzimam). Doktori razlicito gledaju na taj dodatni progesteron, od nekih sam cula da je to "kap u moru" nakon 8. tjedna (kao ima smisla samo prije toga) kad lagano posteljica preuzima prehranu bebe tj. da on ne moze pomoci ako nije dobro nego samo podrzati ako je dobro (kao i bez njega bi bilo dobro ako tako treba biti). A druge strane, znam trudnice kojima su doktori davali utrogestane i do 30-og tjedna. Svakako se treba dogovoriti sa doktorom oko terapije i ispitati sve. Nikako na svoju ruku prekidati. Ako je tijelo na nesto naucilo od pocetka realno je da ima reakciju na oduzimanje toga.
Lilypie, ti si prosla kriticna 3 mjeseca :) tako da kod tebe posteljica sigurno radi punom parom! I nije neobicno da grudi ne bole vise. Sad se navodno trebaju mozda malo povecavati obujmom, aureole tamniti, bradavice jacati (priprema za dojenje). Vidi s doktoricom, sretno!
I da, ta trudnica koju znam da ih je dugo uzimala ih je postepeno smanjivala. 3x2 pa tjedan dana 2x2 pa 2x1 pa dosta dugo samo navecer po jedan .
Ja koristim Utrogestan od plusa na testu, 3x2 vaginalno. Nisam primijetila nikakve posebne nuspojave. Da, zivcira me iscjedak i lezanje nakon umetanja, ali receno mi je da je dovoljno da odlezim pola sata, da nema potrebe duze.
Sad na zadnjem pregledu mi je rekla da ga ukidamo, ali je objasnila da ne smije naglo prekinuti, nego sam ovaj tjedan 3x1, sljedeci na 2x1 i zadnji tjedan na 1x1 i to je to.
Gonal, jako mi je zao, prosla sam to prosle godine, znam kako ti je. Glavu gore, probaj si to nekako racionalizirati, tijelo se brzo oporavi i sigurna sam da cete ubrzo ugledati novi plusic.
Luka ❤
Gonal-jako mi je zao. Neznam kako te utjesit,bas grozno. Zelim ti da sada ovo prezivite i svu srecu sljedeci put! Nemoj odustati bit ce bolje.
Za progesterone-i ja sam ih dobila 200 mg navecer vaginalno. Nesmijem ih sama ukinut jer je rekla da to mora ic postepeno tako da sad cekam sljedeci pregled da kaze da smanjujemo pa ukidamo.
Daddy's girl and mommy's world! ❤
Gonal bas mi je zao :( znam da ti je tesko sad, samo budi pozitivna i hrabro naprijed :)
Mi smo se upravo vratili s pregleda i nakon dvije neuspjele trudnoce, napokon je sve ok, srceko nam kuca :)
malac_28, nosis nam jako lijepe vijesti danas, drago mi je zbog vas 😊 jos jedan primjer da nikad ne trebamo odustati.
Vidim da si ti 8+1, ja sam 8+2, blizu smo. 😀
Sortiraj odgovore
Najstariji