21. studenoga 2013.

Dvodnevna konferencija o posvojenju

mama, dijete
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Udruga za potporu posvajanju Adopta u suradnji sa Ministarstvom socijalne politike i mladih, u Zagrebu organizira 2. konferenciju o posvojenju u namjeri daljnjeg osvješćivanja javnosti o problematici posvojenja u Hrvatskoj

Udruga za potporu posvajanju Adopta u suradnji sa Ministarstvom socijalne politike i mladih, organizira 2. konferenciju o posvojenju u namjeri daljnjeg osvješćivanja javnosti o problematici posvojenja u Hrvatskoj. Konferencija će se fokusirati na teme koje stavljaju dijete u središte procesa posvojenja, a otvoriti će je Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih.

Adopta, u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, organizira 22. i 23. studenoga 2013. u Hotelu Four Points by Sheraton Panorama Zagreb, konferenciju kojom će informirati javnost o mehanizmima kojima društvo, institucije i posvojitelji mogu pomoći u procesu posvojenja djeteta.

Konferencija će obuhvatiti niz predavanja domaćih i stranih stručnjaka, okruglih stolova te praktičnih radionica s tematikom poboljšavanja uspješnosti posvojenja i samog sustava te važnosti identiteta posvojenog djeteta.

Prvi dan konferencije namijenjen je stručnjacima koji se bave posvajanjem i rade s posvojiteljskim obiteljima. Rasprava o poboljšanju postupka posvojenja biti će potkrijepljena zanimljivim pilot-istraživanjem o potrebama posvojiteljskih obitelji, a biti će govora i o potrebama djece o kojoj se skrbi država i podršci posvojiteljskih obitelji.

Drugi dan namijenjen je posvojiteljskoj zajednici - onima koji žele posvojiti dijete, nalaze se u postupku ili su već roditelji posvojenog djeteta te će im od iznimne koristi biti okrugli stol na kojem će iz prve ruke imati priliku čuti iskustva posvojenja iz pozicije djeteta te ujedno imati mogućnost sudjelovati u radu u grupama.

Diana Topčić-Rosenberg, predsjednica udruge je izjavila: "Sretna sam što ćemo i ove godine nastaviti diskusiju u svrhu unaprjeđivanja i poboljšanja procesa posvajanja, kao i pomaganja posvojiteljskoj zajednici koja se često susreće s društvenim neprihvaćanjem i neznanjem. Brojnim stručnjacima i posvojiteljskoj zajednici ovo je jedinstvena prilika da se povežu i razmijene svoja dragocjena iskustva te se nadam da će se ova konferencija pretvoriti u tradiciju".

Više informaciji o konferenciji i prijavi možete naći na web stranici.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.