Beba Zdravlje i njega bebe 30. lipnja 2022.

Problemi sa zatvorom kod bebe: Trik pomoću kojeg ćeš riješiti zatvor kod svoje bebe

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zatvor je česti problem kod beba. Viralni video prikazuje alternativni pristup rješavanja zatvora kod djece....

Opstipacija ili zatvor česta je pojava kod beba, pogotovo kad im počnete s dohranom. Uobičajeno je da novorođenče ima barem jednu stolicu tijekom 24 sata, no ne znači da se treba zabrinuti ako je taj ritam rjeđi, npr. jedanput u tri dana. Beba može imati više stolica na dan ili samo dva-tri puta na tjedan, ali boja i konzistencija stolice trebaju biti uredne. Ponekad je posve normalno da beba nema stolicu i po tjedan dana. Međutim, ako je stolica tvrda i 'brabonjičasta', konzistencije gline (pojavljuju se i tragovi crvene krvi), beba se napinje i muči dok 'kaka', primjećujete nedostatak apetita i trbuščić joj je tvrd, možda joj je potrebna vaša pomoć.

beba, mama Možda te zanima... Beba ima zatvor, koja hranu ne smije jesti? Beba

Cheyenne Frazier, mama dvoje djece, na svome TikToku podijelila tehniku za koju tvrdi da je vrlo učinkovita kad beba ima problema s otežanom stolicom. Iako nije stručnjakinja, htjela je pomoći drugim roditeljima koje možda muči isti problem. Naglasila da je njezina metoda čudesno djelovala na probavu njezinih beba. 

Mama je pokazala na koji način masira stopala svoje bebe. Prvo je trljala oba stopala svoje bebe, a potom uzela jedno, trljala ga slijeva nadesno, a zatim izmasirala petu kružnim pokretima. Na kraju je nožne prste izmasirala prema gore. Kaže da su njezina djeca obavila nuždu svaki put u roku od dva sata nakon masaže.

@cheyofrazier Just thought someone may need this information because I definitely did. #baby#poop#babypoop#footrub#infant#babytips#babytipsandtricks#pregnancy#momhack#momhacks#babyhack#constipatedbabies#workslikeacharm#babytoes#babyfeet#cutebaby#babyfever#sahm#firsttimemom#secondtimemom#asd#adhd#mom#momlife#momtips#fyp#foryou#foryoupage#Totinos425 ♬ original sound - Cheyenne Frazier

Mnogi su roditelji u odjeljku za komentare priznali da su isprobali metodu i otkrili da djeluje. "Moja beba nije obavila veliku nuždu dva dana, vidjela sam ovaj video i to je obavila nakon dva sata", napisala je jedna osoba.

Iako se masaža pokazala korisna u mnogim slučajevima, iz časopisa Healthline upozoravaju da bi se roditelji prije bilo koje alternativne metode liječenja trebali ipak posavjetovati s liječnikom.  

djevojčica zatvor bol trbuh Možda te zanima... Koji su najčešći uzroci zatvora kod djece? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.