Beba Zdravlje i njega bebe 23. prosinca 2019.

Obloge za krevetiće i ljuljačke opasne su za djecu! Neke zemlje zakonom ih zabranjuju

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Pedijatri odavno ne preporučuju upotrebu obloga za krevetiće jer su u suprotnosti s preporukama AAP-a o sigurnom snu. Posjedovanje tih opasnih i nepotrebnih proizvoda na policama trgovina zbunjuje roditelje i doprinosi smrti povezanih sa spavanjem'

Ova će godina ostati upamćena kao godina u kojoj su roditelji saznali neželjene vijesti vezane uz ljuljačke za uspavljivanje. Američko Povjerenstvo za sigurnost potrošačkih proizvoda tražilo od roditelja da izbjegavaju sve vrste ljuljački, ali i obloga za krevetiće, prenosi Motherly.

krevetić Možda te zanima... Oprez: Obloge za dječje krevetiće mogu ubiti djecu Beba

Sve se to dogodilo nakon višestruke smrti dojenčadi, što je dovelo do toga da je CPSC pokrenuo studiju koja dokazuje da ljuljačke i obloge nisu sigurne. Mnogi su se roditelji pitali zašto ove studije nisu napravljene ranije, prije nego što su proizvodi izašli na tržište i zašto zakonodavci nisu učinili više za zaštitu potrošača i njihovih beba.

 | Author: Guliver Foto: Guliver ; bebe ne trebaju spavati cijelu noć

Roditelji će u 2020. moći biti mirniji i bolje spavati znajući da je Zakon o sigurnom spavanju bebe dobio dvostranačku potporu i usvojen je u Zastupnički dom. Nacrt zakona zabranjuje obloge za spavanje, što je nekoliko država već ranije zabranilo.

"Pedijatri odavno ne preporučuju upotrebu obloga za spavanje , jer su u suprotnosti s vlastitim preporukama AAP-a o sigurnom snu utemeljenom na dokazima. Posjedovanje tih opasnih i nepotrebnih proizvoda na policama trgovina zbunjuje roditelje i doprinosi smrti povezanih sa spavanjem", naveo je predsjednik AAP-a, doktor Kyle Yasuda.

Alison Johnson Možda te zanima... Upozorenje: Nikad ne stavljajte krevetiće ovako! Vrtić

Nacrt zakona još uvijek mora donijeti Senat, ali ako postane služben, bebe u svim državama bit će zaštićene od tih opasnih proizvoda za spavanje.

"Tijekom ove blagdanske sezone, američka je obitelj dobila prekrasan dar: zaštita od proizvoda koji djeci mogu nanijeti štetu", izjavila je Rachel Weintraub, zakonodavna direktorica i glavna savjetnica Potrošača Amerike.

beba spava Možda te zanima... Koje je najopasnije mjesto za spavanje bebe u tvom domu? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.