Beba Razvoj u 1. godini 16. ožujka 2017.

Zašto beba neće spavati u svom krevetiću

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Na radionici Najsretnija beba, usvojite tehnike koje je osmislio pedijatar dr. Harvey Karp koje pomažu oponašati uvjete iz maternice, kako bi pomogli vašim bebama da se prilagode na svoj krevetić

Puno puta sam na svojim radionicama čula pitanje: "Zašto beba neće spavati u svom krevetiću?" Prvo se mora naviknuti na njega. Svima nama se barem jednom dogodilo da nismo mogli spavati u krevetu koji nije bio naš. Bez obzira da li smo došli kod bake ili u hotel.

Možda te zanima... Učinkovite metode koje pomažu kod uspavljivanja bebe Beba

Isto tako, morate priznati, da po zimi ulazak u krevet nije baš ugodan. Obično je hladan i prvo ga treba ugrijati. Baš zato se obično zabundamo i sklupčamo. A, bebama je tako svaku večer, bez obzira bila zima ili ljeto. One su naviknute na toplinu majčinog tijela, odnosno oko 36.5 stupnjeva. Ni jedan krevet nije tako topao. 

Prema bebi kriteriju, kreveti imaju još jednu veliku manu, a to je da se ne miču. Nakon devet mjeseci stalnog ljuljuškanja, to im nije nikako prihvatljivo. Mi odrasli smo se kroz godine na to već navikli. Iako nam nema dražeg nego zaspati u mreži razvučenoj između dva drveta dok se lagano ljulja. 

Alison Johnson Možda te zanima... Upozorenje: Nikad ne stavljajte krevetiće ovako! Vrtić

Ne bi vjerovali, ali bebe ne vole biti slobodne, odnosno slobodnih ruku. U maminom trbuhu su bile stisnute kao male kiflice i obavijene posteljicom. Osjećale su se ugodno i smireno baš kao i mi kada se zamotamo u omiljenu dekicu.

Ono što im se također nikako ne sviđa je tišina. Mi volimo tišinu i smiruje nas, a bebe zapravo uznemirava. Nakon što su se naslušale maminog kucanja srca, rada crijeva i šuštanja krvi... glasno kao kosilica za travu koju, kad koristite ništa drugo ne čujete osim njezinog zaglušujućeg motora. 

beba spava Možda te zanima... Moja beba spava uz zvuk bušilice i usisavača Roditelji

Međutim, možemo im pomoći da se prilagode i na taj način izbjeći zloglasne kolike. Postoje tehnike koje je osmislio pedijatar dr. Harvey Karp koje pomažu oponašati uvjete iz maternice. Upravo to ćemo vježbati na radionici Najsretnija beba koja će se održati 8. travnja od 12:15 do 14:15 u Centru inovativne edukacije na adresi Mladice 20 u Zagrebu. Bebe su dobrodošle!

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na web stranici Najsretnija beba, na društvenoj mreži Facebook, broju telefona 098 900 8634 ili na e-mail adresi najsretnijabeba@gmail.com 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.