Vrtić Igre za djecu 02. lipnja 2016.

Igračke pokazuju djeci s posebnim potrebama i invaliditetom da nisu sama

facebook
Foto: Facebook/Toy Like Me
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U svijetu ima više od 150 milijuna djece s invaliditetom, djece s poremećajima iz autističnog spektra, teško bolesne djece, djece koja su odbačena jer su 'drugačija'. Zahvaljujući jednoj prekrasnoj mami, sad im je svakodnevna borba s društvom punim nerazumijevanja ipak malo lakša

Rebecca Atkinson mama je i novinarka koja je pokrenula hvalevrijedne akciju #ToyLikeMe ili igračka poput mene. Zahvaljujući njoj, mnoštvo prepoznatljivih igračaka polako se mijenja: Barbie s naočalama i Lego kockice s invalidskim kolicima. 

Rebecca je i sama djelomično gluha i primijetila je da niti jedna od igračaka njezine djece ne reflektira invaliditet ili uči djecu da nismo svi isti. Kao dijete s invaliditetom, i ona sama tužno je gledala igračke jer niti jedna joj nije sličila. 

'Moja curica je lijepa, ne morate je žaliti'

"Kao netko tko je odrastao noseći aparat za sluh, iz prve ruke se sjećam kako je to biti dijete koje nikad nije vidjelo nekog tko je kao on i što to može napraviti djetetovom samopoštovanju", rekla je Rebecca za Mirror. S njom na kampanji radi i Karen Newell, čiji je sin gluh i ima problema s vidom. 

Njih dvije pokrenule su Facebook stranicu i Twitter račun koristeći hashtag  #ToyLikeMe kako bi osvijestile proizvođače igračaka da bolje zastupaju svu djecu diljem svijeta. Zahvaljujući svima koji su financirali njihovu crowdfunding kampanju, napravile su liniju lutki Zvončica koja ima ružičastu umjetnu pužnicu. Bravo mame! 

Of course Minnie needs a matching cane! (you can get one here too: bit.ly/1SC2GN8)

Posted by WonderBaby on Thursday, 28 April 2016

To celebrate folk of the world with neuro diversity, and tip a nod for Autism Awareness Week, here's a lil happy-making...

Posted by Toy Like Me on Monday, 4 April 2016

The amazing doll artist, Sioux Breen, who created the world's first doll with a facial birthmark in response to...

Posted by Toy Like Me on Monday, 25 April 2016

So....who wants a Tinkerbelle doll with a #ToyLikeMe makeover model cochlear implant? Support our work by buying one...

Posted by Toy Like Me on Saturday, 30 April 2016

Well the #ToyLikeMe world is a big place (we have followers in 45 countries!), but down in our 'lil corner, the sun is...

Posted by Toy Like Me on Monday, 9 May 2016

Here's a picture of Helen and her twin American Girl doll with a prosthesis from A Step Ahead!

Posted by A Step Ahead Prosthetics on Saturday, 14 May 2016

I'll always have a special place in my heart for little boys and their dolls ☺️

Posted by A Doll Like Me on Wednesday, 16 March 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.