Beba Zdravlje i njega bebe 07. svibnja 2018.

Zagreb dobio još jednu klupicu za dojenje i prematanje beba

Foto: Facebook/Zakaj volim Zagreb
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon što su se na već nekoliko lokacija u Zagrebu postavile klupice za prematanje i dojenje, sada je i gradska četvrt Črnomerec dobila svoju

Grad Zagreb posljednjih godina aktivno radi na promicanju i unapređenju dojenja, a među novijim projektima je postavljanje klupe za prematanje i dojenje djece u javnim ustanovama ali i parkovima.

dorotea picek Možda te zanima... 'Mame se ne bi trebale sramiti dojiti u javnosti' Roditelji

Među posljednjima je i ona u gradskoj četvrti Črnomerec, gdje mame sada imaju i svoje mjesto u parku za dojenje, a stolić za prematanje dobro će doći i tatama koji ih često ne mogu pronaći s obzirom da su stolovi za prematanje najčešće postavljeni u ženskim toaletima

'I muški toaleti trebali bi imati stolove za previjanje beba'

 | Author: Facebook/Danijela Šalek Foto: Facebook/Danijela Šalek

Iako se majke ne bi trebale sramiti dojenja u javnosti, čini se kako je ono, nažalost, još uvijek tabu tema, a akcije poput ove potiču mame da ponosno i uzdignute glave nahrane svoje bebe, bez obzira na mjesto i vrijeme. Isto vrijedi i za prematanje beba, a nadamo se da ćemo ovakve klupe uskoro vidjeti u svim hrvatskim gradovima!

 | Author: Facebook/Danijela Šalek Foto: Facebook/Danijela Šalek Fotografije nove klupice na Črnomercu objavila je mama Danijela u Facebook grupi 'Zakaj volim Zagreb' , a roditelji su ushićeno pozdravili akciju, što se vidi i po pozitivnim komentarima, ali i velikom broju lajkova u kratkom vremenu. 

"Ah, gdje je bila takva klupa dok sam svoje malce morala dojiti i presvlačiti? Poslužila je i obična klupa, a ovo je zaista praktično", komentirala je jedna mama, a druga je dodala: "Odlično! Ovaj naslon za ruku je spas."

Ipak, neki roditelji izrazili su i zabrinutost zbog čestog uništavanja javne imovine pa je jedan od komentara bio: "Odlična ideja, ali budući da živim blizu parkića, znam koliko se tamo radi problema i uništava...", a drugi: "Super stvar, samo da se ne nađu neki divljaci kojima će to smetati....šetam po Jarunu često pa vidim da su onu pametnu klupu potrgali. Onu na malom jezeru. Nije mi jasan mentalni sklop kojem smeta nešto toliko korisno. Žalosno." 

Možda te zanima... Glumice Mirna, Petra i Vanda pokazale da je dojenje zakon Beba

 | Author: Facebook/Danijela Šalek Foto: Facebook/Danijela Šalek

Mama Danijela ispričala nam je kako ju veseli ovaj projekt i kako se nada da će ove klupice pomoći predrasudama zbog dojenja u javnosti. "Da je bar tako bilo kad su moji bili mali. Ali, ja sam svejedno dojila nasred trga, kafića, na plaži, u busu, tramvaju...i uživala u prijekornim pogledima. Moje tijelo, moje dijete. Zakonski je na roditelju da se brine za svoje dijete, a s obzirom da je moje mlijeko najbolje za moje dijete, nitko mi to ne može zabraniti. Baš nitko. A oni kojima se ne sviđa - ne moraju gledati, neka okrenu glavu na drugu stranu. Lakše to nego slušati gladno dijete", poručila je Danijela. 

dojenje dojilje Možda te zanima... Što mame kažu o dojenju u javnosti Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.