Beba Zdravlje i njega bebe 08. srpnja 2013.

Je li normalno da dojenče ima stolicu 7-8 puta dnevno?

beba pelena
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Možete li mi reći je li normalno da mi sin koji ima 3 mjeseca ima stolicu oko 7-8 puta dnevno i to uglavnom vodenu, sluzavu stolicu? Taman nakon što se pokaka prođe 10 minuta i on opet jadan stišće i napinje se, sad se i po noći budi i stalno ima vjetrove i pokušava kakati! Da napomenem - dojim ga. Hvala unaprijed!

Brzina kretanja sadržaja kroz crijeva bitno je veća u dojenčeta u odnosu na veće dijete i odraslu osobu. Stoga nije neuobičajeno, osobito kod dojene djece, da imaju stolicu nakon svakog obroka. Ako dijete normalno traži obrok i napreduje na tjelesnoj masi, nema razloga za zabrinutost.

beba pelena | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Ako već niste, svakako uvedite probiotik, eventualno i preparat na bazi simetikona kako bi se smanjila količina plinova u crijevima i nadimanje. Pomaže i masiranje trbuščića toplim dlanom u smjeru kazaljke na satu. S obzirom na dob djeteta za očekivati je da će se intenzitet postojećih tegoba ubrzo smanjivati.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.