Beba Razvoj u 1. godini 02. kolovoza 2023.

Otkrij zašto su bebe rođene u kolovozu tako posebne

Foto: Unsplash+
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Otkrij zbog čega su sve bebe rođene u kolovozu posebne

Vrhunac je ljeta, a trudnice željno iščekuju dan kada će roditi, posebno ako im je termin porođaja u kolovozu. Iako trudnice teško podnose visoke temperature, dobra je vijest da imaju razloga za veselje jer su bebe rođene u kolovozu jedinstvene iz nekoliko razloga.

Bebe rođene u kolovozu su ili Lavovi ili Djevice po horoskopskom znaku. Lako ih je zavoljeti, imaju vrlo čvrste karakterne osobine. Predodređene su za vedrinu, uostalom kao i vrijeme koje im je prethodilo!

Možda te zanima... 8 razloga zašto je ljeti super biti nova mama Beba

1. Bit će velike pri porođaju

Statistički gledano, bebe rođene ljeti imaju veću porođajnu težinu od onih koje se rađaju tijekom ostalih godišnjih doba. Veća porođajna težina kratkoročno i dugoročno se povezuje s dobrim zdravljem djeteta.

2. Bit će više od svojih vršnjaka u odrasloj dobi

Isto istraživanje otkrilo je da ljetne bebe također odrastaju u nešto više osobe nego njihovi vršnjaci rođeni u drugim godišnjim dobima. Istraživanje smatra kako su ovi rezultati povezani s većom izloženošću trudnica vitaminu D.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

3. Manje je vjerojatno da će razviti bipolarni poremećaj

Prema istraživanju iz 2012. godine, bebe rođene u kolovozu (i srpnju!) imale su puno manju vjerojatnost razviti bipolarni poremećaj, za razliku od onih rođenih u drugim mjesecima. Ponovno, vjeruje se da je najvažniji faktor izlaganje budućih mama vitaminu D, ali znanstvenici ipak ne mogu dokazati zašto je točno zabilježeno puno manje slučajeva bipolarnog poremećaja kod osoba rođenih u ljetnim mjesecima.

Možda te zanima... Godišnje doba ima utjecaj na dijete? Beba

4. Prati ih sreća

Istraživanje provedeno 2005. godine, otkrilo je da proljetne i ljetne bebe, a posebno one rođene u travnju i kolovozu - imaju puno više sreće od beba rođenih između rujna i veljače. 

5. Pozitivnije su

Prema istraživanju, bebe koje slave rođendan u ljetnim mjesecima, imaju pozitivniji stav prema životu. To bi moglo biti povezano s hipertiomskim temperamentom, odnosno jako pozitivnom stavu, koji je povezan s ljetnim mjesecima. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.