Beba Razvoj u 1. godini 2289 prikaza 17. ožujka 2018.

Trikovi kako zaštititi dijete koje istražuje dom

Foto: Thinkstock

Neumorni istraživači mogu vam za tren sve preokrenuti naopačke, ali nikad nije problem počistiti nered. Najveći problem je što dijete može samo sebe ozlijediti

Većinu stvari koje vam uvelike mogu pomoći u zaštiti vašeg doma i djeteta, možete naći upravo tamo - kod kuće. Samo treba biti kreativan i isprobavati, pa ako ne ide iz prve, uvijek možete probati s nečim drugim.

Wc papir možete od odmotavanja zaštititi kuhinjskom gumicom, a elastične trake s kopčom izvrsno će poslužiti u zadržavanju knjiga, i sličnih stvari, na vašim policama.

Možda te zanima... Koliko opasnosti za bebu vidite na ovoj fotografiji? Beba

Umjesto da ih bacite, vezicama za kablove možete pričvrstiti odbjegle žice i lakše iz sakriti iza kakve police, ormara ili regala, kako ne bi više bile toliko interesantne vašem djetetu pa ih neće povlačiti i ozlijediti se.

Mame se sigurno često susreću sa svojim biljkama na podu, zemlji posvuda i razbijenim teglama. Njih možete osigurati najlonkama. Da, najlonkama! Samo ih pažljivo omotajte i to je sve.

lexi Možda te zanima... Opasne stvari u kući: Dvogodišnjakinja skoro umrla jer ih je progutala! Jaslice

Kako ladice ne bi pričepile prstiće vaših malih istraživača, možete ih zaustaviti igračkom. Međutim, kako ne bi ni otvarali ladice i ormariće, njih možete osigurati kuhinjskom gumicom uz pomoć dva najjednostavnija, plastična držača za ručnike, kalupa za kolačiće ili žlicom za obuvanje cipela

Opcije su svakakve, a ako vi imate kakav svoj trik, obavezno ga podijelite s nama!

dijete opasnosti mašina Možda te zanima... 15 opasnih stvari za djecu koje svi imamo u kući Jaslice

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.