Beba Razvoj u 1. godini 30. travnja 2016.

Bebe rukama 'govore' kako se osjećaju i što žele

beba
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Znakovni jezik učinkovit je način da se premosti 'jaz' dok beba ne progovori. I novorođenčad koristi svoje ručice kako bi 'rekla' što misle i što žele

Bebe su pametni “mali ljudi” i imaju nevjerojatnu sposobnost komuniciranja s roditeljima kroz pokrete. Znakovni jezik učinkovit je način da se premosti “jaz” dok ne progovori. I novorođenčad koriste svoje ručice kako bi 'rekli' što misle, kako se osjećaju i što žele.

Što znače bebini izrazi lica?

Vaše dijete će pokazati svoje namjere tako što će gledati željeni objekt i prstiće usmjeravati prema njemu, proizvoditi će uz to i zvukove, a uglavnom sve to istovremeno. Dijete je u stanju pokazati da je gladno, žedno, umorno.

Video: Naučite znakovni jezik za bebe!

Kako bi se bolje sporazumijevali s bebom, stručnjaci savjetuju roditeljima da dok im govore, to i pokazuju. Na primjer, kada hoćete uzeti bebu u naručje recite “gore” i napravite uzlazni pokret rukama. Kada pričate o hrani, pokazujte na usta. Gestikulaciju bi trebale pratiti riječi i kontakt očima.

Tajni jezik beba - prepoznajte značenje plača

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.