Beba 03. siječnja 2024.

Postao tata, pa tražio test očinstva zbog boje kose?! „Nadam se da ćete se razvesti!“

Foto: Unsplash
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Neke se reakcije na rođenje djeteta novopečenim roditeljima mogu oprostiti, ma koliko bile neobične. To je veliki stres, promjena, nešto potpuno novo. Ali preko nekih se ne može prijeći.

Zamisli ovo: jedva čekaš vaše prvo dijete, oboje ste uzbuđeni, napokon rodiš, prepuna si emocija, kao i partner… A onda on kaže da nije siguran da je to baš njegovo dijete i da zahtijeva test očinstva. Zato što beba ima plavu kosu i plave oči. A vas dvoje nemate. Zamisli!

Možda te zanima... Što utječe na boju očiju i kako znati da će djetetu ostati plava boja očiju? Beba

Upravo je takvu situaciju stvarno i proživjela jedna mama koja je ovu svoju dramu iznijela u obliku posta na sad već legendarnom pod-forumu poznatog foruma Reddit, nazvanom simbolično „Am I The A**hole“ – vjerujemo da to više ne zahtijeva prijevod…

Naime, kad je ova mama koja je objavila post rodila bebu, suprugovo uzbuđenje je splasnulo i on je bio potpuno siguran da dijete nije njegovo – zato što ima plavu kosu i plave oči, a njih dvoje imaju smeđu kosu i smeđe oči.

Molim?!

Eh, svašta smo čuli. No, on je bio toliko siguran da je u pravu, da je napustio njihovu kuću i odbio se vratiti dok ne dobije rezultate testa očinstva. Dakle, kad je to napravio, ostavio je ženu koja je tek rodila samu s novorođenčetom. Ona, koja je tek rodila, pokušala mu je objasniti da se bebe ponekad rađaju sa svijetlom kosom i očima koje s vremenom postaju tamnije, a njezin suprug to nije htio niti čuti. A najgore od svega je da to nije bilo najčudnije u cijeloj priči.

Budući da je prijetio da će se razvesti od nje ako ne napravi test očinstva, ona je to odlučila i napraviti, a dok su čekali rezultate, on je bio u kući svojih roditelja. Tako se vrlo lako u cijelu priču uključila i njegova mama.

„Moja svekrva me nazvala i obavijestila me da će, ako test za utvrđivanje očinstva pokaže da dijete nije njegovo, učiniti sve što je u njenoj moći da 'me opelješi' tijekom razvoda,“ ispričala je mama na Redditu. Razumijemo, njezin je sin u pitanju, ali roditelji su tu i da nas usmjeravaju, a ne samo podržavaju u svakoj našoj bedastoći.

No, sve u svemu, prošlo je nekoliko tjedana i stigli su rezultati testa očinstva, koji su potvrdili da je plavokoso i plavooko dijete ipak njegovo. Kad mu je to priopćila, žena se nije ustručavala likovati i reći mu ono klasično i tako bolno 'rekla sam ti' i uz to se nasmijala. Bila je to bolja reakcija od mnogih koje je mogao dobiti i trebao je biti zahvalan na tom. No, on se – uvrijedio.  

AITA for telling my husband " I told you so" and laughing at me when we got the paternity test results?
byu/Either_Economy_793 inAITAH

„Nakon toga, moj muž se vratio u kuću svojih roditelja da 'razbistri glavu', a dva-tri sata kasnije, moja svekrva me nazvala da me prekori što sam se smijala mom mužu u lice, jer ga je to očito pogodilo, i to u trenutku kad je već bio pogođen, rekla je.“

Nije teško zaključiti da su mnogi imali što za reći o ovom, hm, ne možemo ga nazvati ni tatom.

“Činjenica da nije puzao i beskrajno se ispričavao, nego je umjesto toga vikao jer je idiot je jednostavno previše”, napisao je jedan komentator.

“Ne samo da nema osnovno znanje o genetici, već te bjesomučno napao i ostavio te odmah nakon rođenja djeteta da se mučiš sama gotovo mjesec dana,” komentirala je jedna osoba. "Ima sreće što si mu se samo nasmijala u lice."

Jedna je mama rekla: “Napustio te je nakon poroda i prisilio te da se sama brineš o novorođenčetu dok se liječi. Moj suprug i ja također imamo bebu koja nimalo ne sliči nijednom od nas. Rodila se s plavom kosom i plavim očima, dok mi oboje imamo smeđu kosu i smeđe oči. Oboje smo rekli kako je genetika luda i nastavili dalje.”

Činjenica je da je vrlo jednostavnom pretragom interneta, odnosno – guglanjem, mogao dobiti odgovor na svoju dilemu, pa bi saznao da nije neuobičajeno da roditelji sa smeđim očima dobiju plavooko dijete.

Jedna se komentatorica osvrnula na pitanje svekrve iz priče, pa je pitala: "Razvodiš se od njegove budalaste guzice i opelješit ćeš ga, zar ne?"

Mi se također nadamo da je ova priča tako završila! Jer, kao što su mnogi komentatori zaključili – ovo je stvarno fuj!

obitelj, djeca, boje očiju Možda te zanima... Kako to da roditelji sa smeđim očima mogu imati plavooku djecu? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.