Beba Mama poslije poroda 01. travnja 2020.

Veće rodiljne i roditeljske naknade za drugih šest mjeseci

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kako je bilo najavljeno u prosincu prošle godine, od danas, 1. travnja 2020. naknade za drugih šest mjeseci povećavaju se sa 3.991 kuna na 5.654 kuna, a skraćuje se i radni staž potreban za ostvarenje prava na potporu

U prvih šest mjeseci rodiljna je potpora za zaposlene ili samozaposlene roditelje jednaka punoj plaći, a u sljedećih šest bila je ograničena na 3.991 kunu. No od 1. travnja roditeljske će se naknade povisti od 3.991 kuna na 5.654 kuna.

Zakonskim izmjenama skraćuje se i radni staž potreban za ostvarenje prava na potporu, sa 12 na devet mjeseci, odnosno umjesto 18 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine na 12 mjeseci.

Povećavaju se porodiljne naknade za drugih 6 mjeseci!

Možda te zanima... Poticaji za novorođenčad: Gdje u Hrvatskoj su najveće naknade? Roditelji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • padova321

    Povećavaju li se naknade svim majkama koje trenutno koriste rodiljni dopust ili samo onima koje su rodile nakon 1.10.2019. Lp

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.