Beba Mama poslije poroda 03. veljače 2020.

Mamino genijalno rješenje da muža drži budnim kad se beba rodi

Foto: Facebook/ Samantha Mravik-Miller
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Porod je često nevjerojatno iscrpljujuć, kao i prvih nekoliko noći roditeljstva. Tijekom tih prvih noći muževi mogu zaspati, ali to nije od nikakve pomoći kad si budna i imaš jake bolove. Rješenje jedne mame da održava muža budnim je genijalno - i postalo je viralno

Mama troje djece Samantha Mravik-Miller na Facebooku je objavila svoju ideju. "Zabrinuta si zbog noći u bolnici sa svojim novorođenim i tatom koji spava? Pa... onda nemoj nikako zaboraviti jednu od ovih stvari u torbi za rodilište", stoji ispod fotografije Nerf pištolja. Naime, u SAD-u očevi mogu prespavati noć u rodilištu, a neki čak ostaju i po nekoliko dana s mamom i novorođenčetom.

Treba li omogućiti očevima da prespavaju noć u rodilištu?

Mama iz Wisconsina ispričala je za CafeMom da je na ideju došla zbog prethodnog iskustva, kada je suprug spavao dok je beba plakala u bolnici nekoliko dana nakon što je rodila sada već šestogodišnjeg sina Chesea. "Chase je nakon rođenja bio stvarno nemiran je je progutao mekonijum", objasnila je. "Sjećam se da sam bila na kisiku, nisam imala glasa. Gumb za pomoć bio mi je izvan dohvata. U to vrijeme nisam imala Nerf pri ruci pa sam koristila ono što sam imala na raspolaganju. Uzela sam bocu s vodom kako bi ga dozvala da mi pomogne, ali sam promašila."

Možda te zanima... Pjesma mužu koji noću spava umjesto da pomaže s bebom Beba

Za rođenje svog drugog djeteta, Laeghana, rođenog 12. prosinca, Mravik-Miller je došla pripremljena. "Ovaj put sam morala imati carski rez, tako da sam znala da ću biti manje pokretna nego prošli put", rekla je. "Pomislila sam, s Nerf pištoljem koje imaju gotovo sve mame dječaka, mogu bolje ciljati".

Njezin suprug primijetio je kako ga stavlja u svoju bolničku torbu, ali ovoga puta joj ipak nije trebao. "Možda zato što je znao da postoji prijetnja", našalila se dodajući da njezin suprug ima dobar smisao za humor kada je riječ o tim stvarima.

Željela je ispričati svoju priču jer je smatrala da bi i mogao odjeknuti među mamama - što i je! Do sada je post podijeljen 17.000 puta i ima preko 8.000 komentara. 

Možda te zanima... Kako se premorena žena osvetila mužu koji je cijeli dan ležao na kauču Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.