Beba Mama poslije poroda 08. studenoga 2019.

Mama zamolila muža da napiše što misli o njenom tijelu nakon poroda

Foto: Instagram/th3littlestavenger
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Vidim mrlje, strije, trbuh. Ali sve što vidim sam ja. Cijela osoba', kaže ova mama troje djece o svom postporođajnom tijelu, a isto mišljenje dijeli i njezin suprug

U posljednjem desetljeću puno se piše i govori o ženskom tijelu nakon poroda, mnoge mame objavljuju svoje neretuširane fotografije na kojima ponosno pokazuju promjene na svom tijelu nakon porođaja. Mnogim ženama upravo porođaj i rođenje djeteta pomoglo je i u upoznavanju i prihvaćanju vlastitog tijela. Majčinstvo čini ženu ne samo privlačnijom fizički već i jačom i snažnijom.

Zena nakon poroda Možda te zanima... Intimne fotografije pokazuju kako izgleda žensko tijelo nakon rođenja troje djece u godinu dana Beba

Influenserica Hayley Garnett to itekako razumije, a fotografije koje dijeli na Instagramu slave tu novu ljubav prema svom tijelu i novom izgledu. No osjećaj da se osjeća 'kod kuće' u svom tijelu nije joj došao jednostavno jer prije nego je postala mama, borila se s poremećajem u prehrani. Sada je mama sinu i kćerima blizankama i slavi nevjerojatno tijelo koje joj je podarilo troje prekrasne djece.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🍃h a y l e y. g a r n e t t🍃 (@th3littlestavenger) on

Hayley je za TODAY govorila o borbi s ortoreksijom, poremećajem za koji je značajna opsesija zdravom prehranom. Nakon što je otkrila da zbog tog poremećaja ne može zatrudnjeti, promijenila je prehranu i uspjela zatrudnjeti. 

"Kroz obje trudnoće bila sam zgrožena kako se moje tijelo mijenja jer sam navikla biti mršava. No nakon poroda, život mi je bio drugačiji. No nakon rođenja moje djece, život mi se činio potpuno drugačiji. Imala sam puno više toga na što sam se mogla fokusirati i veseliti se i biti zahvalna", priznala je Hayley za TODAY.

mommytummy Možda te zanima... 'Ovako izgleda moj trbuščić nakon troje djece' Beba

Ubrzo je shvatila da se žensko tijelo nakon poroda ne vraća čudesno u prijašnje stanje. Poput mnogih mama, i ona se borila sa strijama, opuštenom kožom, čak i dijastazom recti. I umjesto da se posveti želji da te promjene nestanu, odlučila ih je prihvatiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🍃h a y l e y. g a r n e t t🍃 (@th3littlestavenger) on

Sada redovito na Instagramu dijeli fotografije svog postporođajnog trbuha. "Vidim mrlje, kožu, masno tkivo. Ali sve što vidim sam JA. Cijela osoba. I više se ne skrivam. Ne nosim široku odjeću samo da bih sakrila dijelove tijela kojih se sramim. Ne razmišljam opsesivno koji dan u ciklusu mogu nositi koje hlače jer sam napuhnuta. Jedem vražji kolačić ako ga želim. A znaš li što je najbolje od svega? Konačno si dopuštam živjeti u trenutku. Voljeti SEBE u trenutku", ispričala je.

Možda te zanima... Stvarna slika ženskog tijela nakon poroda: Mame ponovno oduševljavaju fotkama Roditelji

'Nisam super muž, samo volim svoju ženu zbog onoga što ona jest, sa svim nesavršenostima'

A uz jednu fotografiju trbuha podijelila je i poruku koju je njezin muž napisao o njenom tijelu nakon poroda.

"Hayley me zamolila da napišem nešto o njenom postporođajnom tijelu. Mislio sam da će to biti lako, ali onda sam počeo razmišljati - o čemu da uopće pišem? Naravno, izgleda i osjećaj je malo drugačiji, ali gledano općenito, ništa se nije promijenilo. Razlog zašto sam se zaljubio u nju nema nikakve veze s dijelovima njezinog tijela koji su se promijenili nakon poroda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🍃h a y l e y. g a r n e t t🍃 (@th3littlestavenger) on

I dalje ima isti predivan osmijeh, odlučan um, nevjerojatno tijelo i snažnu radnu etiku kao djevojka u koju sam se zaljubio prije 15 godina. I dalje ima isti smisao za humor. I dalje miriši odlično, a i okus je super. Njezino postporođajno tijelo izgleda malo drugačije, ali zašto bi to bilo faktor u mom životu?

Tatina poruka svima koji komentiraju žensko tijelo nakon poroda

Mekana koža oko njenog trbuha 18 mjeseci nosila je moja tri najbolja prijatelja. Ožiljci pokazuju snagu koja je bila potrebna nositi dvije prekrasne djevojčice koje će odgajati ova super mama. Ništa se nije promijenilo što bi promijenilo moju ljubav prema mojoj ženi.

Možda te zanima... Žena svom mužu: 'Ovo nije tijelo u koje si se zaljubio' Beba

Dive mi se jer sam 'super muž', ali to je besmislica. Doslovce radim minimum tako da volim svoju ženu zbog toga što jest, sa svim nesavršenostima. Nesavršenosti čine svijet zabavnim. Kad bi sve bilo savršeno kao u svijetu barbika, ne bismo li se počeli dosađivati? Kako bismo drugačije pokazali kroz što smo prošli u životu?

Bilo da se imamo tetovažu zbog koje žalimo, ožiljke, operacije, glupe dlačice na licu ili postporođajni trbuh, iskreno, koga briga? Budite dobri jedni prema drugima. Učite iz pogrešaka, vlastitih i tuđih. Pomozite onima u nevolji i prestanite se žaliti kako izgledate. 

Moja žena nije savršena i zbog toga je volim. Zato svi vi ovo čitate. Kad bi bila savršena, nitko se ne bi mogao poistovjetiti s njom. A muževima koji ne dijele svoju odgovornosti oko mijenjanja pelena, kuhanja, čišćenja i govorenja svojim ženama kako su lijepe - uključite se u igru konačno. Vi ste tim.

Tako da... trebao sam pisati o trbuhu, ali iskreno, toliko malo utječe na mene da sam pisao o svemu drugome", poručio je njezin muž.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🍃h a y l e y. g a r n e t t🍃 (@th3littlestavenger) on

Hayley i njezin muž su nam super jer doista nema ničeg tako nevjerojatno čudesnog poput tijela majke. Žensko tijelo je nevjerojatno kako se mijenja tijekom trudnoće i za porod kako bi na svijet donijelo novi život.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.