Beba 29. ožujka 2023.

Tata htio bebi staroj 2,5 tjedna probušiti uši u piercing studiju, djelatnik ih odbio

Foto: Unsplash
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Bušenje ušiju djeci često potakne žustru raspravu, a tako je bilo i kad je djelatnik jednog piercing studija u Birminghamu objavio svoje iskustvo. Njegov je video postao viralan vrlo brzo.

Djelatnik tattoo i piercing studija u Birminghamu objavio je nedavno svoje iskustvo u obliku videa na TikToku, a potaknuo je i živahnu raspravu. Tema je, naime, bila jedna od onih koje uvijek izazovu iznošenje dijametralno suprotnih mišljenja roditelja, ali i onih koji to nisu. Bušenje ušiju bebama.

Možda te zanima... ‘Moje tijelo, moj izbor': Trebaju li majke odlučivati o bušenju ušiju kod male djece? Roditelji

Adhum Price, piercer, na TikToku je podijelio iskustvo s potencijalnom mušterijom koja je od njega tražila da probuši uši njenoj bebi. Njihova je interakcija tekla otprilike ovako:

“Dobar dan. Radite li piercing?”

"Dobar dan. Da, mi smo studio za piercing”.

Tada je bebin tata pitao može li svojoj bebi probušiti uši, na što ga je Price pitao koliko je stara njegova beba. Kad je mušterija rekla da je njihova beba stara dva tjedna, piercer je u svom TikTok videu rekao da se mora "jako usredotočiti na to da ne dopusti da njegov unutarnji glas postane glasan, zajedno s psovkama za koje nije znao da zna".

Umjesto toga, jednostavno je rekao tati: "Ne, oprostite, ne bismo bušili uši vašoj bebi u dobi od dva tjedna."

@adhum_piercer_from_brum Some people need the tea ☕️ on informed consent, but tome and a place i guess. #fyp #foryoupage #piercingtiktok #piercersoftiktok #ukpiercers #informedconsent #underagechildrencannotgiveinformedconsentforpiercings #underage ♬ original sound - 𝔄𝔡𝔥𝔲𝔪 𝔓𝔯𝔦𝔠𝔢

No, tata nije odustajao, pa je pitao ima li studio za piercing neku minimalnu dob za bušenje ušiju, djelatnik je pokušao "ostati miran i pribran" te rekao ocu da neće bušiti uši bebe bez djetetova informiranog pristanka.

“To može biti samo od osam godina naviše, a čak i tada to mora biti informirani pristanak”, rekao je. "Morate razgovarati sa svojim djetetom i saznati je li to nešto što ono uistinu želi, te mora znati što ga točno očekuje - je li im ugodno da dobiju piercing i je li im, znate, u redu da mi koristimo igle za ovaj postupak.”

Tata je uvjeravao Pricea da je njegova beba "dobro prihvaća" igle, ali body piercer je ustrajao u svom odgovoru i stavu, a u sebi se, kako kaže, „i dalje borio s demonima".

Njegov video izazvao je, očekivano, raspravu među komentatorima, uglavnom roditeljima, od kojih su mnogi svom djetetu bušili uši u tako mladoj dobi, dok su drugi bili izričito protiv.

“Izluđuje me što neki roditelji osjećaju da posjeduju tijelo svog djeteta. Hvala što ste glas razuma!” rekao je jedan komentator, dok je drugi dodao: "Još uvijek ne mogu vjerovati da se to stvarno događa!" "Hvala ti punoooo što nisi pristao na ovo", pisali su neki.

Kada djetetu probušiti uši? Evo što kaže pedijatrica...

Međutim, nekoliko je komentatora istaknulo da je u određenim kulturama i tradicijama uobičajeno bušiti uši djetetu.

“Za mene je to stvar naše kulture. A kad budeš stariji, možeš odlučiti želiš li više piercinga ili pustiti da se rupa zatvori", rekao je jedan TikToker, dok je druga napisala: "Shvaćam obje strane. Znam obitelji koje to rade u svojoj kulturi (ja sam dadilja), ali potpuno razumijem tvoj stav.”

Možda te zanima... Mama probušila uši tek rođenoj bebi pa izazvala burnu raspravu na društvenim mrežama Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.