Beba Dojenje 28. lipnja 2017.

Prva političarka koja je dojila tijekom govora u parlamentu

Foto: YouTube/StoryfulNews
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Larissa Waters, zastupnica Zelene stranke u australskom parlamentu, postala je svjetski poznata nakon što je dojila dijete na radnom mjestu i tako postala prva političarka koja je to napravila u parlamentu

40-godišnja političarka Larissa Waters dojila je svoju 14 tjedana staru kćer, Aliu Joy, tijekom govora u parlamentu, te ovim potezom pokazala kako se nijedna zaposlena mama ne bi trebala sramiti dojenja u javnosti.

U službenoj izjavi, Larissa je objasnila kako je dojila iz jednostavnog razloga, a to je da je njezina kćer bila gladna, a isto tako je rekla da se nada da će se njezinim potezom normalizirati dojenje u javnosti, koje je svakidašnja i normalna stvar.

dorotea picek Možda te zanima... 'Mame se ne bi trebale sramiti dojiti u javnosti' Roditelji

"Žene su oduvijek radile i podizale djecu i nadam se da će moj potez pomoći destigmatizaciji dojenja u javnosti ili na radnom mjestu. Nadam se da ću ovako poslati poruku mladim ženama i majkama da pripadaju 'mjestima moći' poput parlamenta", rekla je Larissa.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.