Beba Dojenje 13. siječnja 2016.

Papa Franjo pozvao mame da doje u crkvi

Papa Franjo
Foto: Massimiliano Migliorato/Press Association/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedan od najutjecajnijih ljudi na svijetu, omiljeni Papa Franjo, na krštenju djece u Sikstinskoj kapeli, poručio je majkama da slobodno podoje svoje bebe, ako su gladne i tako još jednom podržao dojenje u javnosti

Papa Franjo jedan je od najomiljenijih poglavara koje je Katolička crkva ikad imala, a poznat je i po tome što se često ne drži strogo protokola. Na krštenju 26 djece u Sikstinskoj kapeli prošle nedjelje, tijekom ceremonije koju poglavar Katoličke crkve obavlja na dan krštenja Isusova, obratio se roditeljima i majkama poručio da slobodno nahrane svoje bebe u crkvi, ako su gladne.

"Jedan savjet mamama; ako je vaše dijete gladno, nahranite ga. Ako vaša beba sada plače jer je gladna, slobodno je podojite ovdje", rekao je i ovakvom podrškom dojenju u javnosti oduševio sve prisutne.

I prošle godine na ceremoniji krštenja u Sikstinskoj kapeli Papa je podržao dojenje u javnosti i to tijekom propovijedi.

Prema Reutersu, u propovijedi koju je tada govorio, koristila se talijanska fraza za 'dajte im mlijeka' (ako je dijete gladno, dajte mu mlijeka), ali Papa ju je promijenio u 'allattateli', što se doslovno može prevesti u 'podojite ih'.

Papa Franjo | Author: Massimiliano Migliorato/Milestone Media/PIXSELL/IPA/PIXSELL Foto: Massimiliano Migliorato/Milestone Media/PIXSELL/IPA/PIXSELL

A u intervjuu u prosincu 2013. prisjetio se mlade mame s bebom na jednoj od audijencija u Vatikanu.

"Beba je jako plakala kad sam prolazio. Mama ju je tješila pa sam joj rekao: 'Gospođo, mislim da je vaša beba gladna. 'Da, vjerojatno je vrijeme...', odgovorila je. 'Molim vas, dajte joj nešto da jede!, rekao sam. Bila je sramežljiva i nije htjela dojiti u javnosti dok prolazi Papa. Isto želim reći cijelom čovječanstvu: dajte ljudima nešto za jesti!", ispričao je Papa Franjo i tada rekao da se mame ne bi trebale sramiti dojiti u javnosti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.