Beba Dojenje 17. srpnja 2016.

Majke se udružile i jedna drugoj daju svoje mlijeko za bebe

Majčino mlijeko u bočicama
Foto: Facebook/Human Milk 4 Human Babies Global Network
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Vođene željom da svojim beba osiguraju optimalnu prehranu, majke diljem svijeta udružuju se u Facebook grupama 'Human Milk 4 Human Babies' i doniraju mlijeko

Samo je jedan razlog zašto to čine - ne žele svoju djecu hraniti umjetnim formulama. Majke diljem svijeta udružene u grupu Human Milk for Human Babies (Ljudsko mlijeko za ljudske bebe) dijele jedna drugoj svoje mlijeko ako ga imaju viška onim majkama koje iz nekog razloga ne mogu dojiti, a ne žele dijete hraniti adaptiranom formulom.  Ovo udruženje razgranalo se po cijelom svijetu. Djeluju u 52 države i imaju 130 Facebook grupa.

Mama koja je izgubila bebu, posvojenoj bebi prijateljice poklonila najljepši dar

"Majčino mlijeko, biološki normalna supstanca za ljudsku vrstu, besplatan je resurs, a majke diljem svijeta voljne su podijeliti ga. Dijeljenje mlijeka je vitalna tradicija oduzeta od nas, a od velike je važnosti da povratimo povjerenje u sebe, u susjede i u naše prijateljice žene.", stoji na njihovoj web stranici.

Treba li dojenčetu davati vodu?

Neke majke ne mogu dojiti zbog lijekova, teških terapija ili jednostavno zbog privremenih poteškoća u dojenju. Ipak za to vrijeme dok ne mogu dojiti radije biraju zdraviju opciju za svoje dijete.

Ova udruga želi osvijestiti i educirati o važnosti dojenja te o rizicima koje nosi hranjenje formulama. Okupljaju se preko Facebooka i to na državnoj ili lokalnoj razini. Mlijeko je besplatno i ova udruga ne podržava prodaju mlijeka. Svaka majka koja traži mlijeko za svoje dijete ima pravo znati da li majka koja donira puši, uzima lijekove ili ima neke bolesti.

Dječjoj bolnici mama donirala više od 50 litara svog mlijeka

Posted by Human Milk 4 Human Babies - Texas on 19. veljače 2013

#milksharing2013 I took this photo with our clothing on for modesty, but wanted to share. We usually feed skin to skin,...

Posted by Human Milk 4 Human Babies Global Network on 31. prosinca 2013

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.