Beba Dojenje 13. ožujka 2017.

Dvije mame: Obje doje svoju bebu

Foto: Facebook/This Morning
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Australski par, Claire i Steph Eden-Mcllroy, postale su mame u siječnju, a svoju kćerkicu doje naizmjenično

Možda vam vaš partner pomaže pripremiti bočice s mlijekom. Možda on čak ustaje usred noći kako bi nahranio bebu. No, Claire Eden-McIlroy i Steph Eden-McIlroy postigle su tzv. #relationshipgoals: One naizmjence doje svoju četiri tjedna staru kćerkicu. Australski par, koji je zajedno već pet godina, dobile su bebu LJ u siječnju, uz pomoć donatora sperme. Claire, koja je rodila, kaže kako je Steph počela istraživati o dojenju čim je saznala da je to jedna od opcija.

Can we talk about breastfeeding and same sex couples for a minute? Can we talk about how NORMAL this should be? Having a desire to share the responsibility with your partner is normal and POSSIBLE. Ladies, did you know, that you DO NOT have to be the birth mother in order to breastfeed? Adoptive parents, surrogacy parents, you can breastfeed your baby! Same sex male couples, did you know that you can find a woman to wet nurse your baby? Have donor milk? SNS? The possibilities are endless, and should be respected as a heterosexual couple is. [ps if you know this gorgeous couple. please refrain from tagging.] I also, will not tolerate ANY bullying or name slinging on this page. ever. Equality is deserved by everyone <3 . . . . #equality #samesexmarriage #normalizebreastfeeding #melbourne #humansuncensoredproject

A post shared by Lacey Barratt (@laceybarrattphotography) on

"Čak i da niste trudni, i dalje možete njegovati i hraniti svoje dijete sa svojim tijelom", rekla je Claire. "To je za nju način da se poveže s djetetom, ali i pomogne meni." Dakle, kako istrenirati svoje tijelo za proizvodnju mlijeka ako niste rodili?

Certificirana konzultantica za dojenje, Stephanie Nguyen, rekla je kako je to definitivno moguće: "Konzultiram se s mnogo majki koje planiraju usvojiti bebu te smo došli do plana kako inducirati izlučivanje mlijeka"

yt Možda te zanima... Viralni hit: Tata doji svoju malu djevojčicu Roditelji

Kako piše Daily Mail, Steph ispumpava mlijeko svaka dva sata i uzima bilje piskavice za poticanje opskrbe, no konzultantica Nguyen kaže da to obično nije dovoljno: "Ja radim propisani plan skrbi koji uključuje popis kontracepcijskih pilula, piskavicu, Domperidon (lijek koji je na recept dostupan iz Kanade) i puno pumpanja s bolničkom pumpicom", objašnjava. "Jednom kad beba stigne, stavljanjem bebe na dojku, kao i dodatno pumpanje, može pomoći u održavanju i većoj količini mlijeka."

Za ovaj par, zajedničko dojenje čini se kao idealna odluka. "To je potpuno prirodno i ugodno, nešto što radimo svaki dan u našoj kući i na taj način smo željele podići svijest o istospolnim roditeljima", kaže Claire, a fotografkinja Lacey Barratt pomogla im je u podizanju te svijesti. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.