Beba Dojenje 25. svibnja 2016.

Dojenje na putovanjima štiti bebu od zaraza

dojenje
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako dobro isplanirate put, na vrijeme izvršite sve pripreme, ponesete sve što će vam trebati i izaberete odgovarajuću destinaciju, put i u periodu dojenja može pružiti bezbrižne trenutke zasluženog odmora i opuštanja u društvu najbližih

Uz pažljivo planiranje i pripreme, sve veći broj mama dojilja odlučuje se na putovanje. Putovanje s bebom koja sisa puno je jednostavnije za majku i sigurnije za bebu od putovanja sa djetetom koje se hrani nekom od adaptiranih formula za prehranu.

Sedam zabluda zbog kojih majke odustaju od dojenja

Uz činjenicu da je dojenje najbolji i najoptimalniji način prehrane djeteta, jer je majčino mlijeko nezamjenjiva hrana koja sadrži sve neophodne sastojke za rast, razvoj i zaštitu bebe, dojenje ima i svoje praktične prednosti i puno je jednostavnije, posebno ako ste izvan udobnosti svoga doma.

Nevjerojatne činjenice o dojenju

Mama koja doji ne mora prije puta planirati koju formulu za prehranu beba i koje količine treba ponijeti, ne mora brinuti hoće li i na putu moći pronaći isti proizvod, koliko bočica i duda treba spakirati i na koji način će ih na putu prati i čuvati.

Dojenje štiti od mogućih zaraza na putu

Bebe do šest mjeseci starosti, ukoliko se doje, nije potrebno dodatno hraniti, čak niti u vrućim ljetnim danima. Tako dojenje štiti bebu i od moguće zaraze vodom, u čiju kvalitetu na putovanjima nikada niste sigurni. Dok ste na putu, trebate se potruditi zadržati razinu laktacije i osigurati dovoljnu količinu mlijeka, kako biste bebi pružili potrebnu hranu i tekućinu. To ćete postići što češćim dojenjem, kad god beba zatraži.

Majčino mlijeko: najbolja hrana za vašu bebu

Organizirajte sebi i bebi mirno mjesto za dojenje, gdje ćete se moći opustiti i uživati u ljubavi i bliskosti koje pružaju trenuci dojenja.

Idealna tekućina: voda, čaj ili majčino mlijeko

Na osmogodišnjem putu oko svijeta dobili dvoje djece i čekaju treće

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.