Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 24. svibnja 2016.

Vrijedna humanitarna akcija 'Lege za djecu superjunake'

djevojčica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Šestorka će prijeći 1.000 kilometara biciklima i trčanjem tijekom neprekidna 72 sata tijekom kojih nisu predviđena noćenja ni odmori kako bi se prikupila sredstva za kupnju medicinskih aparata za liječenje i skrb o bolesnoj djeci

Ivica Lenard i Igor Toman (biciklisti), Dražen Ćućić i Dragan Maloševac (maratonci), te Darko Zec i Igor Berecki (prateći vozači) - šestorka je koja se od 28. do 30.06.2016. sprema "svojim nogama“ prijeći put od Osijeka do Dubrovnika, odnosno proći 1.000 kilometara biciklima i trčanjem tijekom neprekidna 72 sata tijekom kojih nisu predviđena noćenja ni odmori osim kratkih zaustavljanja radi obroka i fizioloških potreba.

lege | Author: Promo Foto: Promo

Iako navedena šestorka u prosjeku ima po 48 godina "na leđima“, cilj im je napregnuti svoje snage do maksimuma i time animirati što više donatora i sponzora kako bi se prikupila sredstva za kupnju medicinskih aparata za liječenje i skrb o bolesnoj djeci.
Akcija je nazvana "Lege za djecu superjunake", provodi se u organizaciji osječke Udruge "Hrvatski dragovoljac", a održava u okviru inicijative "Veliki za male", kroz koju su do sada održane brojne akcije i inicijative. 

Start je u utorak, 28.06.2016. u Osijeku, a biciklisti, trkači i prateći kombi tijekom neprekinuta tri dana prolaze rutu: Osijek - Virovitica - Bjelovar - Zagreb - Karlovac - Delnice - Crikvenica - Karlobag - Zadar - Šibenik - Split - Makarska - Ploče - Dubrovnik.  Planirana kratka osvježenja osiguravaju lokalne motociklističke i sportske udruge iz gradova duž navedene rute, a sudionici akcije pozivaju i sve one koji su zainteresirani priključiti se donacijama, uplatama, kao i vožnjom bicikla ili trčanjem tijekom prolaska kroz njihove gradove

Otvorena je Facebook stranica "Lege za djecu superjunake“ na kojoj će redovito biti ažurirane novosti o pripremama i provođenju akcije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.