Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 20. svibnja 2016.

Dječak koji se bori s rakom postat će počasni vatrogasac

trucker
Foto: Facebook/FOX 5 Atlanta
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trogodišnji Trucker Dukes godinu i pol bori se s neuroblastomom, neuroendokrinim tumorom koji se javlja isključivo u dječjoj dobi. Njegov otac je vatrogasac i obožava vatrogasce pa će mu biti pružena posebna čast: položit će prisegu za počasnog člana

Priča o Truckeru Dukesu rastopila je mnoga srca diljem svijeta. 3-godišnji dječak uskoro će postati počasni član vatrogasne postaje u New Yorku. Trucker je iz Mauija, Havaja i živi u New Yorku zbog liječenja. Već godinu i pol bori se s neuroblastomom, neuroendokrinim tumorom koji se javlja isključivo u dječjoj dobi.

Veliko prijateljstvo između dječaka i vatrogasnog kapetana

Tuckerov otac Joshua je vatrogasac i majka Shauna Dukes ispričala je za Today da su jednog došli kući i ispred zgrade bilo je mnoštvo vatrogasnih kamiona. Trucker je bio silno uzbuđen jer je mislio da su tu zbog njega. Vatrogasci su bili tamo zbog požara u kuhinji jednog stana. Trucker je odmah otrčao direktno u zagrljaj kapetana Jamesa Grismera.

'Naša curica pobijedila je tumor'

"Vidio sam malog dječaka kako uzbuđeno hoda prema meni, sa srećom u očima. Raširio sam ruke i on se popeo i zagrlio me oko vrata. Kao da smo godinama priljatelji ili braća", izjavio je kapetan Grismer za KHON 2. Kapetan je pozvao Truckera da posjeti vatrogasnu postaju i prijateljstvo je rođeno. Vatrogasci su mu priredili i zabavu za treći rođendan. 

Hrabri mališan će položiti prisegu za počasnog vatrogasca u vatrogasnom sjedištu u Brooklynu 31. svibnja. Fotografije i videe možete pratiti na Facebook stranici Team Trucker - Trucker Dukes Supporters.

HEARTWARMING: 3-year-old Trucker Dukes will be sworn in as an honorary firefighter at the FDNY headquarters! Trucker has...

Posted by FOX 5 Atlanta on Thursday, 19 May 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.