Vrtić Igre za djecu 23. kolovoza 2016.

Djeca troše tri puta više energije od odraslih

djeca trče
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dječje aktivnosti iziskuju energiju koja je prosječnoj odrasloj osobi nezamisliva, pa bi njihova prehrana trebala biti bogata vitaminima, željezom i kalcijem

Djeca dnevno potroše trostruko više energije od odraslih, pa bi njihova prehrana trebala biti bogata vitaminima, željezom i kalcijem.

Aktivna djeca su zdravija, uspješnija i popularnija

U tijeku samo jednog dana dijete potroši onoliko energije koliko bi odrasla osoba potrošila sudjelovanjem u 83 runde boksa ili trčeći 48 kilometara, utvrdilo je novo britansko istraživanje. Dječje aktivnosti iziskuju energiju koja je prosječnoj odrasloj osobi nezamisliva.

Djeca i sport: Do osme bez natjecanja

Gotovo 78 posto roditelja smatra da djeca trebaju jesti iste obroke kao i oni, ali u manjim količinama. Međutim, stručnjaci objašnjavaju da je djeci potrebna prehrana koja će im pružiti trostruko veću energiju jer toliko dnevno i potroše. Zbog toga, prehranu djeteta bi trebalo zasnovati na vitaminu C, kalciju, željezu i cinku, ističu nutricionisti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.