Vrtić Igre za djecu 29. travnja 2015.

Može li za nogomet biti prerano?

nogomet
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Stručnjaci upozoravaju da djecu ne treba upisivati na bilo koji sport prerano, dovoljne su sportske škole, a tek sa 7-8 godina trebala bi odabrati sport kojim se žele baviti

"Djecu ne treba prerano specijalizirati za određeni sport. Danas imate nekoliko univerzalnih sportskih škola u kojoj se djeca zabavaljaju, igraju i bave raznim sportovima. To je najbolje, mislim kako bi djeca uz pomoć roditelja tek sa 7-8 godina trebala odabrati sport kojim se žele baviti," rekao je kineziolog Mario Škegro, voditelj Škole sporta Superman, u razgovoru za portal Goal

S ovim se mišljenjem u potpunosti slaže i trener Nenad Potočki, voditelj omladinske škole u NK Jarun. "Djeca danas u nogomet kreću prilično rano, čak i prerano. Mislim kako bi za djecu bilo najbolje kad bi u nogomet ušli tek s 8 ili 9 godina, a do tada da se sportovima bave kroz vrtiće, 1. i 2. razred osnovne škole, ali i sportske škole. Tu će se baviti svim sportovima, a onda osjetiti kojem sportu žele pripadati", kaže Nenad Potočki.

Mario Škegro dao je i nekoliko zanimljivih primjera uspješnih sportaša"Novak Đoković je tek s osam godina počeo trenirati tenis, no do tada se bavio raznim sportovima. Ivano Balić je prije rukometa trenirao košarku, a to mu je donijelo takvu mekoću s loptom. I samim time, ali i zbog svog talenta, našao se u prednosti nad drugim rukometašima."

Na portalu Goal pročitajte sve o nogometu za djecu 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.