Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 20. lipnja 2016.

Otklonite strah od bijelih kuta i odvedite plišance na liječenje

bolnica za medvjediće
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Bolnica za medvjediće koja će se naći na Zrinjevcu mališanima će dočarati čime se liječnici bave, čemu služi liječnički pribor te koji su sve dijelovi liječničkog pregleda i liječenje ovisno o dijagnozi, a potom i što se točno događa u laboratoriju

U organizaciji dviju studentskih udruga - Studentske sekcije Hrvatskog liječničkog zbora (SSHLZ) i Europske medicinske studentske asocijacije (EMSA), već više od 10 godina organizira se projekt Bolnica za medvjediće. Usmjeren prvenstveno djeci predškolske dobi, projekt je pokrenut s ciljem otklanjanja straha od bijelih kuta, koji se kod djece često javlja iz straha od nepoznatog te često neugodnih okolnosti u kojima se dijete nalazi kad se razboli i prvi put susreće sa liječnicima i zdravstvenim djelatnicima. 

Takav događaj se priprema i za 22. i 23. 06. 2016., kada će u parku Zrinjevac biti velika Bolnica za medvjediće, koja će kao i prava bolnica imati svoju ordinaciju, čekaonicu, kiruršku salu te ljekarnu i laboratorij, kako bi zainteresirana djeca mogla proći sve korake u procesu liječenja, a pritom i puno toga naučiti. Osim bolnice koja će oba dana biti otvorena od 9 do 19 h i spremno dočekati sve mališane i njihove bolesne plišance, na Zrinjevcu će se tijekom ta dva dana naći još i pregršt radionica, tako da će svatko moći naći nešto za sebe - i djeca, ali i roditelji, bake i djedovi ili bilo tko od odraslih s kime dođu tamo.

Roditelji koji dođu sa svojim mališanima imat će priliku u popodnevnim satima naučiti kako pomoći svom djetetu u hitnim slučajevima kao što su gušenje i različita nesretna stanja te kako reagirati u takvim situacijama, čemu će ih podučiti naši iskusni edukatori. Uz već navedeno, posebna pozornost je usmjerena i edukaciji djece, prvenstveno o zdravlju, dobrim higijenskim navikama, zdravoj prehrani te ljudskom tijelu, čime se od najranije dobi djecu uči o važnosti zdravlja te stvaraju zdrave navike i odgovoran odnos prema vlastitom zdravlju.

Za više informacija posjetite našu Facebook stranicu: Bolnica za medvjediće – Zagreb ili nam se obratite na mail bolnicazamedvjediće@gmail.com.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.