Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 14. travnja 2016.

Nemojte zanemarivati njegu mliječnih zubi

pranje zubi
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Njega mliječnih zuba kod djece od izuzetnog je značaja. Stručnjaci smatraju da djeca trebaju prati zube nakon doručka i prije spavanja, te bi trebali koristiti paste namijenjene za djecu koje ne sadrže fluor

Iako nisu stalni, njega mliječnih zuba kod djece od izuzetnog je značaja, te je stoga nikako ne treba zanemarivati. Mliječni zubi pripremaju dječju vilicu za stalne zube i imaju važnu ulogu u razvoju govora kod mališana, zbog čega je veoma važno posvetiti pažnju njihovoj njezi i održavanju.

Kojim redom izbijaju mliječni zubi?

Bebama bi trebalo jednom do dva puta dnevno čistiti desni uz pomoć komadića gaze i vode – to će im smanjiti bol tijekom izbijanja zubića. Preporučuje se da u prvu posjetu stomatologu odvedete dijete prije njegovog prvog rođendana jer će to biti prilika da dobijete korisne savjete za njegu zuba.

Bebine zubiće čistite gazom prije upotrebe četkice

Stručnjaci smatraju da djeca trebaju prati zube nakon doručka i prije spavanja, te bi trebali koristiti paste namijenjene za djecu koje ne sadrže fluor.

Prvi put kod stomatologa

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.