Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 19. kolovoza 2020.

Dječaku lego kockica ispala iz nosa nakon 2 godine

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Lego kockica koja je zapela u nosnici sedmogodišnjeg dječaka s Novog Zelanda, napokon je ispala odande nakon dvije godine, piše New Zealand Herald

Sameer Anwar (7) igrao se svojim 'legićima' 2018. godine i tada je jednu sitnu kockicu stavio u nosnicu. Dječakov otac Mudassir Anwar je, kako pišu novozelandski mediji, ispripovijedao da mu je sin jednog dana kazao da je izgubio jednu kockicu i da mu je ona zapela u nosnici.

"U jednom mu je trenutku iz nosnice uistinu provirio sitan komadić Lego kockice. Sve smo pokušali da je odande izvučemo, no bezuspješno", rekao je Sameerov otac. 

Možda te zanima... Šokantna rendgenska snimka pokazuje što je dijete progutalo Vrtić

Ispripovijedao je da su potom sina odveli liječniku koji nije uspio ništa pronaći. Kazao im je da je kockica vjerojatno već ispala ili će nekako stići do probavnih organa i iz organizma nestati prirodnim putem. Od tada se Sameer više nije žalio, a obitelj je na problem zaboravila. 

No tijekom proteklog vikenda Sameer je pomirisao šećerni prah na kolaču, što ga je potaknulo da kihne i mali crni djelić je izletio iz nosa. Roditelji kažu da se dječak iznenadio i preplašio kad je vidio što mu je izletjelo iz nosnice.

Američki mediji koji su prenijeli priču pišu da su Lego kockice predmet brojnih istraživanja. Jedno je pokazalo da bi za razgradnju plastičnih kockica u oceanima bilo potrebno 1300 godina, a sada se 'zna' i to da im za 'ispadanje' iz nosnice trebaju dvije godine.

Možda te zanima... Pedijatri progutali Lego figurice u neobičnom eksperimentu Vrtić
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.