Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 03. kolovoza 2016.

Dječaku davali morfij i primili ga u bolnicu zbog vodenih kozica

Vodene kozice
Foto: Facebook/Daily Mail
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama malenog dječaka, 36-godišnja Sarah Allen, izjavila je da su liječnici bili jako zabrinuti jer nikad nisu vidjeli tako težak slučaj. Dječaka su liječili s antibioticima i morfijem kako bi se tijelo lakše borilo protiv virusa

Dvogodišnjak Jasper Allen iz Velike Britanije proveo je pet dana u bolnici gdje se liječio od teškog oblika vodenih kozica. Cijelo tijelo bilo mu je prekriveno crvenim mjehurićima, od kojih su se neki i inficirali.

Mama malenog dječaka, 36-godišnja Sarah Allen, izjavila je da su liječnici bili jako zabrinuti jer nikad nisu vidjeli tako težak slučaj vodenih kozica. Dječaka su liječili s antibioticima i morfijem kako bi se tijelo lakše borilo protiv virusa, objasnila je mama za Daily Mail. "Jedna od medicinskih sestara s odijela pedijatrije i s 40 godina iskustva izjavila je da nikad nije vidjela nešto takvo", dodala je Allen. 

Vodene kozice: simptomi i liječenje

Maleni Jasper prvo je obolio je šarlaha, nekoliko tjedana nakon toga roditelji su primijetili nekoliko mjehurića na tijelu. Sljedećeg jutra na njegovom tijelu pojavilo se stotine mjehurića i roditelji su hitno zvali liječnika opće prakse. Ali recepcionarka je rekla da to nije hitno i da svaka mama misli da su vodene kozice njezinog djeteta najgore. Stanje se nije popravljalo idućih nekoliko sati, a tjelesna temperatura je rasla pa su roditelji dijete odveli u bolnicu. 

Cijepljenje protiv vodenih kozica

"Bilo je strašno kada je Jasper primljen u bolnicu, ali sam osjetila olakšanje jer su nas ozbiljno shvatili i liječili ga", dodala je mama. "Nismo ga držali tri dana jer je vrištao svaki put kad bi ga dotaknuli. Još je gore kad je tvoje dijete u pitanju, jedino što želiš je maknuti bol od njega, to mi je slomilo srce", dalje je rekla.

Liječnici još uvijek ne znaju zašto je Jasper dobio tako težak oblik vodenih kozica i redovito mu kontroliraju srce kako bi se uvjerili da nema trajnih posljedica.

Vodene kozice

Vodene kozice su zarazna bolest uzrokovana virusom, očituju se izbijanjem mjehurića po koži koji nestaju za desetak dana. Na pojavu vodenih kozica može se posumnjati kada se primijete mjehurići promjera 2 do 5 mm. Dijete ima umjerenu vrućicu. Potom se, najčešće, osip proširi po cijelom trupu. Nakon 48 sati mjehurići pucaju i na njihovu mjestu nastaju krastice koje otpadaju nakon tjedan dana. Pročitajte više u tekstu Vodene kozice

Poor little boy...

Posted by Daily Mail on 1. kolovoza 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.