Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 23. lipnja 2014.

Dobitnici pet NIVEA dječjih sprejeva za sunčanje!

Nivea Sun
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Neka i stavljanje kreme za sunčanje bude zabavno! U nagradnom natječaju koji je trajao do petka 27. lipnja u 11 sati mogli ste osvojiti NIVEA Sun dječji sprej u tirkiznoj boji koji nježnoj dječjoj koži pruža trenutačnu i dugotrajnu zaštitu od sunca za bezbrižno uživanje u ljetnim radostima

Koliko pazite na zaštitu djeteta od sunca, u koje vrijeme boravite na otvorenom, koristite li zaštitne kreme ili odjeću? Pet odgovora, koja ste nam napisali u raspravi ispod članka, nagradili smo NIVEA Sun dječjim sprejem u boji. Nagradni natječaj trajao je od ponedjeljka 23. do petka 27. lipnja u 11 sati. Dobitnici su rada, paulinapetra, Hubertica, malamimi19 i kiki, a oni će biti obaviješteni i putem e-maila. 

U natječaju mogu sudjelovati samo registrirani korisnici Klokanice, pa ako još niste, registrirajte se te pogledajte pravila natječaja.

NIVEA Sun za dugo i bezbrižno ljeto

NIVEA Sun, svjetski broj 1 u zaštiti od sunca, predstavlja za one najmlađe nezaobilazni NIVEA Sun dječji sprej u boji s dugotrajnom zaštitom i vodootpornom formulom. Posebna emulzija blago tirkizne boje prilagođena nježnoj dječjoj koži pruža trenutačnu i dugotrajnu zaštitu od sunca za bezbrižno dječje uživanje u ljetnim radostima.

Nivea Sun | Author: Promo Foto: Promo

Lagana tekstura omogućava jednostavno nanošenje, a vodootporna formula dodatno je pojačana kako se emulzija ne bi isprala za vrijeme dječje igre u moru ili bazenu. Visoko učinkoviti UVA/UVB sustav zaštite garantira trenutačnu zaštitu te štiti kožu od opeklina i dugotrajnog oštećenja. Preporučena maloprodajna cijena SPF 30 i 50+ (200ml) je 99,90, odnosno 112,90 kuna.

Dobra i loša strana sunca

Sunce podiže naše raspoloženje, jer sunčeve zrake stimuliraju proizvodnju serotonina i endorfina - hormona koji nas čine vedrima i sretnima, a na suncu proizvodimo manje hormona spavanja. Sunčeve zrake pomažu tijelu proizvesti i vitamin D koji ojačava kosti i imunološki sustav.

Djeca na otvorenom provode mnogo više vremena nego odrasli - do 80% ukupne izloženosti UV zrakama događa se tijekom djetinjstva, a djeca mlađa od 6 godina posebno su ugrožena. Njihov površinski sloj kože je tanji, pigmentacija slabija, a obrambeni mehanizmi još nisu u potpunosti razvijeni. Dječja koža brže zadobiva opekline, a UV zrake napadaju jezgru stanica i DNA te mogu uzrokovati genetske promjene. Brojne studije ukazuju na povezanost opeklina u djetinjstvu i rizika od pojave raka kože u kasnijoj dobi. Alergije na sunce izazvane su oksidativnim stresom koji je rezultat nastanka slobodnih radikala u stanicama kože uslijed UV zračenja. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.