Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 10. svibnja 2013.

Bratska ljubomora i noćne more nestaju uz Bachove kapi

dijete bolesno tegobe
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djeca na terapiju Bachovim cvjetnim esencijama reagiraju bolje i brže od odraslih, jer nemaju predrasuda, a imaju jači instikt za samoodržanjem, odnosno ozdravljenjem

U Bachovoj cvjetnoj terapiji, koja se temelji na primjeni 38 različitih ljekovitih esencija, pripravci se odabiru u skladu s emocionalnim i mentalnim stanjem osobe, a s obzirom na to da bebe ne mogu dati informacije o svom duševnom stanju, postavlja se pitanje kako je moguće odrediti pravi cvijet.

Budući da djeca neposredno pokazuju svoje osjećaje, moguće je prema karakteristikama pojedinih cvjetova odabrati onaj pravi, ali isto tako je poznato da u ovoj životnoj fazi postoji jaka energetska veza između majke i djeteta pa je odabir cvjetnih esencija jednak kod majke i djeteta.

Djeca reagiraju bolje i brže na terapiju od odraslih jer ona nemaju mentalnih otpora ni unaprijed stvorenih predrasuda. Ako se radi o bolesti dječji instinkt za samoodržanjem želi što prije biti zdrav.

Rođenje brata ili sestre, sukobi u obitelji, emocionalni gubitak, problemi s vršnjacima, nicanje zubi i mnoge druge nepovoljne situacije mogu stvoriti osjećaj nesigurnosti, nepovjerenja, tjeskobe i strahova. Bachove kapi mogu vratiti mir, samopouzdanje i radost.

10 cvjetnih esencija za 10 dječjih tegoba

Sljedeće kapi mogu biti od velike koristi u određenim neugodnim situacijama:

  • Aspen pomaže djeci koja imaju noćne more i jako su osjetljiva.
  • Cenaury je koristan kod one djece koja dopuštaju da im se drugi nametnu i povlače se u sebe.
  • Chicory može biti od pomoći za djecu koja su pretjerano zahtjevna, traže pažnju i brzo se naljute.
  • Chestnut bud će biti korisno sredstvo za djecu koja sporo i teško uče kod kuće i u školi.
  • Clematis može pomoći djeci koja se stalno ozljeđuju, zaboravna su i žive u svom malom svijetu.
  • Gentian je koristan za djecu koja imaju osjećaj malodušnosti i obeshrabrenosti, naročito u školi.
  • Holly pomaže djeci koja su ljubomorna na brata, sestru ili u nekim drugim sličnim situacijama.
  • Impatiense pomaže nestrpljivoj djeci, npr. kada sjede u automobilu duže vrijeme ili očekuju rođendan, putovanja i druge situacije koje izazivaju veliko uzbuđenje.
  • Mimulus je koristan za plašljivu djecu koja se boje mraka i spavaju pored svijetla, boje se ostati sama, imaju strah od pasa, škole i mnoge druge strahove.
  • Rock rose pomaže u nekim slučajevima kada djeca imaju noćne more.

Primjena kapi kod beba i djece

Doziranje za djecu isto je kao i kod odraslih jer kod ove terapije prekomjerno doziranje nije moguće.

U slučaju akutne bolesti ili emocionalnih problema kapi se mogu staviti u napitak ili vodu sobne temperature. Visoka temperatura ometa vibracije cvjeta. Kod novorođenčadi je dozvoljeno kapi staviti na vrh dude ili ih staviti na majčinu bradavicu. Za kronične bolesti kapi treba davati djetetu duže vrijeme.

Cvjetne esencije ne smiju se pohranjivati blizu izvora električne energije ili elektromagnetskog zračenja, a da bi se odredila prava kombinacija cvjetnih esencija potrebno je konzultirati terapeuta.

U našoj zemlji nisu još utvrđene zakonske regulative koje bi omogućile uvoz i prodaju Bachovih kapi pa je najbolje obratiti se školovanom terapeutu koji će odrediti najbolju kombinaciju za svaku pojedinu osobu i uputiti vas gdje i kako ih možete nabaviti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.