Vrtić 08. ožujka 2024.

Svi su se raspametili zbog tatinog pisma od Zubić vile koja nije došla zbog neuredne sobe

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Roditelji imaju cijeli niz uloga koje moraju izvršavati, a neke jednostavno žele izvršavati iako ne moraju. No, u strci užurbanog života, nekad na njih zaboravimo, pa se onda treba „izvući“ na pravi način. Ovaj je tata oduševio sve svojim načinom.

Djed Božićnjak, Uskrsni zeko, Zubić vila… Da, svi su oni djeci tako dragi i posebni. I svi su oni – roditelji. Želimo djeci što duže održati njihovu vjeru u te likove i želimo im što duže omogućiti da budu djeca i vjeruju u čuda i čarolije. Zato činimo sve što je u našoj moći dok izvršavamo „dužnosti i obveze“ tih dragih likova.

Možda te zanima... Kalendar dječjih zubića od rođenja do 12. godine Beba

No, nekad nam jednostavno misli odu u krivom smjeru i nešto zeznemo, nešto zaboravimo, nešto nam jednostavno pobjegne iz misli i ne napravimo ono što smo namjeravali i što smo željeli napraviti – kao na primjer, ostaviti poklon od Zubić vile pod jastukom. Ako ti se to nije nikad dogodilo, onda… ma sigurno ti se dogodilo.

Jednom tati, jednom od mnogih vjerojatno, se dogodilo upravo to, a on je to pokušao ispraviti na toliko simpatičan način da je nasmijao i oduševio mnoge. Respect tati! Taj je tata na Redditu objavio pismo koje je ostavio kćeri, odnosno isprike – tata je prenio pismo koje je Zubić vila ostavila njegovoj kćeri. A Zubić vila govori o – neurednoj sobi.

Taj je tata na Redditovom podforumu nazvanom Made Me Smile podijelio fotografiju službenog pisma Zubić vile, i da, Zubić vila ima službeni ured s memorandumom i svime, živi na adresi 100 Castle Lane u Fairylandu, a pismo je napisano na pisaćem stroju. U pismu upućenom njegovoj 10-godišnjoj kćeri ona se ispričava za „kašnjenje u preuzimanju zubića“. Kako je kći sada starija, objasnila je Zubić vila (ili tata), gubi sve manje mliječnih zubića. Ali to nije bio razlog kašnjenja.

„Stanje tvoje sobe spriječilo nas je da izvršimo ponoćno preuzimanje zubića“, stoji u pismu. „Prvi pokušaj zamalo je rezultirao tragedijom jer je cipela jedne od naših agenatica zapela za nešto ljepljivo na podu. Dok se pokušavala osloboditi, hrpa čarapa se prevrnula i umalo je ugušila.“

Zbog razine opasnosti, Zubić vila je bila „prisiljena izvršiti vrlo rijetko dnevno preuzimanje“ zbog povećanog opreza, ali to je uzrokovalo vlastiti problem jer su dnevne Zubić vile „mrzovoljna vrsta i protestiraju zbog većine zadataka.“ Imajući to na umu, Zubić vila se nada da će se sljedeće preuzimanje moći obaviti noću na uobičajeni način.

A letter to my messy daughter from the tooth fairy
byu/haggardnarwhal inMadeMeSmile

Mnogi su se oduševili ovim pismom Zubić vile, odnosno – tatom. „Tko bi rekao da Zubić vila ima tako dobar PR tim,“ napisala je jedna osoba, dok je druga opisala svoje iskustvo s ulogom Zubić vile: „Ovo je prekrasno. Ovo pismo pamtit će cijeli život. Kad je moja kćer izgubila prvi zub, stvarno ga je izgubila. Nigdje ga nismo mogli naći. Bila je shrvana. Stoga sam nazvala 'Lost Tooth HelpLine' (Liniju za podršku Izgubljeni zub) i razgovarala s vrlo prijateljskom predstavnicom vile koja je predložila da se u čašu stavi jedan komad arborio riže kao zamjena.“

Kreativnog tatu, koji je poželio ipak ostati anoniman, kontaktirao je Newsweek, pa im je ispričao kako je sve zapravo počelo kad su on i njegova supruga zaboravili odigrati ulogu Zubić vile i kad se kći ujutro probudila, bila je razočarana. „Budući da smo je dugo pokušavali natjerati da pospremi svoju sobu, to nam je pružilo priliku da je pokušamo naučiti lekciju,“ rekao ja tata.

Nažalost, lekcija nije pala na plodno tlo. „Puno je ljudi pitalo je li lekcija upalila,“ izvijestio je tata, „a odgovor je ne, poruka nije imala nikakve trajne učinke na čistoću.“ No, nas je i ovaj pokušaj dovoljno razveselio!

Možda te zanima... Koliko novčića ostavlja Zubić vila? Mama ostala iznenađena odgovorima nekih roditelja Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.