Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 16. rujna 2016.

Spavaju li djeca dovoljno?

djevojčica spavanje škola
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Čak dvije trećine djece ne spava dovoljno, tu situaciju dodatno pogoršavaju televizija, računala i ostala moderna tehnologija

Prosječni šestogodišnjaci ne idu na spavanje prije 21.30 sati, a novo istraživanje britanskih znanstvenika pokazuje da čak dvije trećine djece ne spava dovoljno, što im uzrokuje probleme u školi.

Problem s kasnijim odlaskom u krevet ide tako daleko da djeca ne mogu pratiti nastavu, a četvrtina ispitanih je priznala da zadrijemaju u školi barem jednom tjedno. Tu situaciju dodatno pogoršavaju televizija, računalo i ostala moderna tehnologija.

'Djeca bi imala bolje rezultate da škola počinje u 9 sati'

Oko 70 posto djece igra razne igre svaku večer, a 62 posto gleda razne spotove na Internetu. Neki priznaju da su znali ostati budni i do pet ujutro jer su zaboravili na vrijeme. U istraživanju je sudjelovalo dvije tisuće mališana, a rezultati pokazuju da prosječni šestogodišnjak ide u krevet u 21 sat i 33 minuta. S osam godina djeca u prosjeku idu na spavanje u 21 sat i 49 minuta, a s 15 godina desetak minuta prije ponoći.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.