Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 28. listopada 2016.

Dječje predstave u varaždinskom HNK: Vikend donosi ples, pokret i igru

Črčke kliker festival
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kliker festival ulazi u svoje finale! U subotu je na rasporedu premijera predstave 'Svijet igara' (6+), a u nedjelju one najmlađe čekaju 'Črčke'

Izvedbom intrigantne gostujuće predstave "Boys Awakening" u varaždinskom HNK u četvrtak, 27. listopada, Kliker festival - festival plesa, pokreta i igre za djecu i mlade prebacio je "u višu brzinu". Predstava austrijskog Foxfire Theatrea, sudeći prema reakcijama publike, oduševila je srednjoškolce, kojima je predstava i namijenjena, ali zabavila je i publiku drugih generacija.

Dan ranije u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu izvedena je predstava "Minimi", u kojoj su uživali polaznici tamošnjih dječjih vrtića.

Već dan kasnije, u petak, 28. listopada, varaždinski HNK su ispunit će mališani koji će uživati u predstavi "Ritam tam" Studija za suvremeni ples. Predstava ima dvije izvedbe, druga je istog dana u 17 sati.

'Muzej plesa' na Kliker festivalu djecu upoznaje sa suvremenim plesom

Vikend nam donosi još dvije predstave, od čega je jedna hrvatska premijera. U subotu, 29. listopada, u 17 sati na rasporedu je projekt autorice Larise Navojec "Svijet igara" - u produkciji Plesnog centra Tala i umjetničke organizacije VRUM. Riječ je o edukativno-interaktivnoj predstavi, u kojoj publika preuzima samu izvedbu. Time predstava za djecu postaje igralište prepuno mogućnosti.

I naposljetku, u nedjelju, 30. listopada, u 10 sati na scenu izlaze "Črčke" - zaigrana vizualno atraktivna predstava u slovensko-finsko-hrvatskoj koprodukciju - za one u dobi od pola godine do oko šest godina. Predstava se temelji na originalnim crtežima na kojima su djeca crtala sama sebe, odnosno autoportretima tijekom prvih šest godina svojeg života

Pritom sve ulaznice za predstavu 'Črčke' ulaze u 'bubanj', a troje najsretnijih osvaja nagradni kuponi za kupnju cipelica Froddo!

Svijet igara kliker festival | Author: Promo Foto: Promo

Ulaznice za predstave mogu se kupiti na blagajni HNK i u Suvenirnici Varaždinskih vijesti. "Svijeta igara" stoji 30 kuna, a "Črčke" simboličnih 20 kuna.

Uz sve to, paralelno se odvijaju radionice "Urban style", "Kreativna komunikacija", "Klikofonija", "Šuma od papira pleše", "Triumph of Time and Truth"... 

Također, u petak se u Kinu Galerija u 19.30 prikazuje kultni plesni film "Blush" (14+), s u subotu u 11:00 animirani film "Dječak i svijet" (5+). Ulaz na filmove je besplatan.

Sve detalje o programu potražite na stranici Kliker festivala

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.