Vrtić Igre za djecu 25. listopada 2016.

'Muzej plesa' na Kliker festivalu djecu upoznaje sa suvremenim plesom

Muzej plesa Kliker
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Muzej plesa' funkcionira kao prostorna instalacija, a kreirana je s ciljem pružanja stimulativnog interaktivnog iskustva za djecu u dobi od 3 do 6 godina

U sklopu Kliker festivala - festivala plesa, pokreta i igre za djecu i mlade - koji je u Varaždinu počeo u ponedjeljak, 24. listopada, otvaranjem multimedijske instalacije "Oda" i prikazivanjem plesnog filma "Trip" autorica Ive Korenčić i Andreje Široki u Galerijskom centru -  nastavlja se u utorak, 25. listopada, otvorenjem interaktivne izložbe "Muzej plesa" u 16 sati. 

"Muzej plesa" bit će sve do subote, 29. listopada, postavljen u potkrovlju Palače Herzer, a organizacijski partner ovoga programa je Gradski muzej Varaždin. 

Kliker festival održava se od 24. do 30. listopada u Varaždinu

Dosad je "Muzej plesa" već imala prilika vidjeti publika u u Beogradu i Skoplju, a sada će u sklopu Kliker festivala doživjeti i hrvatsku premijeru.

"Muzej plesa" funkcionira kao prostorna instalacija, a kreirana je s ciljem pružanja stimulativnog interaktivnog iskustva za djecu u dobi od 3 do 6 godina putem kojeg ih se upoznaje sa suvremenim plesom. 

Kliker family day: Mališani su odmjerili snage u klikeranju

Muzej plesa Kliker | Author: Promo Foto: Promo

Rad na projektu "Muzej plesa" započet je u sklopu međunarodnog projekta "Generator" te u produkciji Stanice / Servisa za suvremeni ples iz Beograda. Tim koreografa iz Makedonije – Kliment Poposki, Elena Risteska i Viktorija Iloska, pod mentorstvom Dalije Aćin Thelander, razvijao je ideju interaktivne plesne instalacije i performansa za djecu, inspirirane poviješću plesa i koreografije.

Više informacija i o "Muzeju plesa", kao i cjelokupni bogati program potražite na stranici Kliker festivala

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.