Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 23. rujna 2016.

Besplatne radionice za roditelje

sretno dijete
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

"Telefončić - Savjetovalište za rani razvoj" kreće s ciklusom radionica za buduće i postojeće roditelje djece u dobi do 4 godine. Pohađanje radionice je besplatno za polaznike

"Telefončić - Savjetovalište za rani razvoj" kreće s ciklusom radionica za buduće i postojeće roditelje djece u dobi do 4 godine. Kroz ovaj ciklus radionica pružit će vam podršku u nošenju s roditeljskom ulogom. Razmjenjivat će se znanja i iskustvo iz područja ranog razvoja te vas usmjeravati u stvaranju realnih očekivanja od sebe kao roditelja i osnaživanju/razvoju potrebnih vještina koje podržavaju razvoj vaše djece.

Ciklus se sastoji od 8 radionica te od polaznika očekuju da pohađaju sve radionice kako bi kao cjelovita grupa i vi sami pridonosili razmjeni znanja i iskustava te pružanju međusobne podrške jedni drugima. Odlučili su se za ciklus radionica jer je razvoj djeteta jedinstven proces koji pred roditelje stavlja brojne izazove. 

Ideje za kreativne igre kod kuće

Radionice će se održavati svaka 2 tjedna u trajanju od 2 sata u terminu prema dogovoru s polaznicima. Prva radionica održat će se u četvrtak, 6. listopada, od 18 do 20 sati u prostoru Malog doma, Baštijanova 1, Zagreb. 

Djecu moramo učiti o njihovim pravima, ali i dužnostima

Kroz ovaj program veću pažnju posvetit će temama od posebnog interesa polaznika te uz vaše sugestije detaljnije planirati sadržaj i raspored.

Teme kojima ćemo se baviti su:

  • Očekivanja u ulozi roditelja
  • Razvoj sigurne privrženosti i rana komunikacija
  • Podrška djetetu u razvoju svoje osobnosti
  • Roditeljska odgovornost i postavljanje granica
  • Specifični izazovi rane dobi (spavanje, hranjenje, obavljanje nužde, ...)
  • Razvojni strahovi i prilagodbe
  • Emocionalni razvoj djeteta
  • Važnost igre, druženja s vršnjacima...

Voditeljice radionica su psihologinje s višegodišnjim iskustvom vođenja radionica koje rade kao savjetovateljice na Telefončiću od 2012. godine – Nikolina Essert, Jelena Klopotan i Sunčana Rokvić. Pohađanje radionice je besplatno za polaznike. Za više informacija i prijavu javite se na info@telefoncic.hr. Prijave traju do 01.10.2016. Požurite s prijavama, broj mjesta je ograničen!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.