Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 18. kolovoza 2023.

Ako kod kuće imaš malu 'šeficu', za tebe imamo 7 dobrih vijesti!

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako kod kuće imaš pravu malu šeficu, imamo odlične vijesti! Bright Side je izdvojio nekoliko razloga zašto je ustvari odlično ako ste roditelji male šefice...

Često se kao roditelji bojimo da će šefovsko ponašanje u djetinjstvu dovesti do toga da djevojčice odrastu u razmažene, arogantne i tvrdoglave osobe. Međutim, prema nekim stručnjacima, ispostavilo se da šefovski stav ima i svojih dobrih strana, jer djevojčice oblikuje u žene koje su mnogima nadahnuće, ali i koje su sposobne promijeniti svijet.

Stoga, ako u svojim obiteljima imate jednu malu tiranku, šeficu bez premca i pogovora, nemojte je sputavati. Možda je ponekad teško izaći s njima na kraj, ali vjeruj nam, jednom kada odrastu, njihov karakter će im biti od velike pomoći u životu.

Odlučili  smo proučiti mišljenja roditelja i stručnjaka kako bismo vidjeli što oni imaju za reći o djevojčicama koje u ranoj dobi pokazuju snažan karakter i šefovsko ponašanje. Pronašli smo odgovore koje su zaista ohrabrujući, a prenosimo ih u nastavku....

Evo zašto ne trebaš brinuti, ako je i tvoja djevojčica prava mala šefica!

Možda te zanima... Djevojčice mogu biti sve - pa zašto još uvijek onda imamo stereotipe o dječacima? Vrtić

1. Emotivne djevojčice odrastaju u žene koje nadahnjuju druge

Zahvaljujući izražavanju vlastitih osjećaja u ranoj dobi, umjesto da ih potiskuju, "šefice" će vjerojatno izrasti u snažne, zrele osobe. Takvo ponašanje može skrivati ​​velik potencijal za ulogu vođe.

2. Nikada ne odustaju od svojih snova

Ne odustaju od svojih snova, a u njihovom ostvarivanju im pomaže i urođeno samopouzdanje na kojem im se mnogi dive. Iako se to samopouzdanje ponekad može smatrati arogantnim, ono je ujedno i najvažniji sastojak koji pomaže ovim djevojčicama da u odrasloj dobi ostvaruju snove i ciljeve.

3. Spremno prihvaćaju izazove

One žele voditi i diktirati svoj životni put bez obzira na izazove i prepreke s kojima se suočavaju. Vjeruju u svoju sposobnost uspjeha i žele pokazati svijetu da ih nikakva prepreka neće zaustaviti.

4. Ne boje se riskirati i strastvene su prema životu

Iako ti ponekad takvo ponašanje može ići na živce jer male šefice često zanemaruju mišljenje roditelja i rade samo ono što žele, njihov bezbrižan stav osigurava im posebnu strast u svemu što rade u životu.

5. Uporne se i uvijek pomiču vlastite granice

Male šefice vjeruju u sebe i neće dopustiti da mišljenja drugih utječu na njihovo samopoštovanje. Njihova snažna dominacija omogućuje im da se nikada ne boje iskušavati nove stvari. Njihova upornost i tvrdoglavost daju im hrabrost da pomaknu svoje granice, spremno prihvaćaju nove izazove i brzo prevladaju neuspjeh.

6. Autentične su i iskrene

Uvijek će stati uz ono u što vjeruju. Male šefice pravi su borci za istinu i pravdu. Neće promijeniti svoje ponašanje i osobnost samo da bi dobile odobrenje drugih ljudi. Također, umjesto da šute o stvarima koje ih muče, progovaraju o njima jasno i glasno i ne toleriraju nikakve laži.

7. Prirodni su vođe te su uvijek u prvom redu kada treba ostvariti promjene

Velika je šansa da će tvoja mala šefica progovoriti i istupiti kada primijeti maltretiranje drugih ljudi. Ove osobe imaju samopouzdanje i strast potrebnu za borbu protiv nepravde, ali i za ostvarivanje promjene. Njihov nepopustljiv stav daje im snagu da ostanu pri onome u što vjeruju, čak i ako to znači da nemaju potporu drugih ljudi.

Izvor: https://brightside.me

Možda te zanima... Je li teže odgajati djevojčice ili dječake? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.