Voliš pizzu? Svidjet će ti se i ova brzinska varijanta s lisnatim tijestom
Gotovo svako “veliko” jelo ima svoju minijaturu, a te minijaturne verzije obično nastaju kada gosti iznenadno banu na vrata.
Lisnato tijesto, pasirana rajčica, malo salame i sira i korak si do slasnih pizzeta! Priprema je vrlo jednostavna - lisnato tijesto razvaljaš, staviš nadjev, zarolaš, razrežeš i pečeš oko 20 minuta.
Sastojci:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta (400 g)
- umak od rajčice
- 150 g šunke ili 100 g pancete
- 100 g naribane mozzarella
- origano, bosiljak
Priprema:
- Razvaljati lisnato tijesto na pobrašnjenoj podlozi.
- Malo ga izbockati vilicom, a zatim premazati umakom od rajčice (ne do rubova).
- Posuti naribanim sirom i šunkom te suhim začinima po izboru.
- Zarolati tijesto pa pizza roladu izrezati na komade debljine 2 centimetra.
- Poredati na lim obložen papirom za pečenje i peći u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
Nadjev možeš prilagoditi svojim željama, ovo je samo jedna od bezbroj mogućnosti.
Više recepata potraži na portalu missGASTRO.