Školarci Prehrana školarca 06. listopada 2018.

Ideja za malo drugačiju pizzu s češnjakom i tri vrste sira

Foto: Cutie and pie
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Hrskava korica, mirisna podloga od češnjaka i maslinovog ulja te tri vrste sira, jer jednom se živi, zar ne?

Ako misliš da se u tebi ili oko tebe krije prava gastro zvijezda, prijavi sebe ili frendice na nagradni natječaj Gastro zvijezda i dokaži da si najbolji foodie bloger regije! Ili barem followaj Gastro.hr - ima super fotki i recepata.

Možda te zanima... Isprobajte tijesto za pizzu od samo dva sastojka Vrtić

Blogerica Kristina s bloga Cutie and Pie donosi recept za posve drugačiju pizzu - onu s češnjakom i čak tri vrste sira. 

Tijesto:

  • 500 g oštrog brašna + za podlogu
  • 10 g soli
  • 1 vrećica suhog kvasca (7 g)
  • 325 ml hladne vode
  • maslinovo ulje

Priprema: 

1. Brašno i sol dobro pomiješaj u velikoj posudi. Suhi kvasac dodaj u hladnu vodu i promiješaj. Smjesu vode i kvasca dodaj polagano u posudu s brašnom i soli.

2. Sve dobro premijesi dok se ne poveže u homogeno tijesto. Premjesti tijesto na pobrašnjenu podlogu i mijesi 10 minuta dok ne dobiješ glatku i elastičnu lopticu

3. Posudu naulji maslinovim uljem, stavi lopticu tijesta unutra i prekrij krpom koju si namočila i ocijedila. Neka tijesto odstoji sat vremena na toplom mjestu.

4. Tijesto rasporedi na dva dijela ili više manjih. Loptice ostavi u pobrašnjenoj posudi da odstoje još pola sata nakon što si ih premijesila.

5. Ako koristiš pizza-kamen onda ga stavi u pećnicu na cca 45 minuta zagrijavajući je na 225°C. Ako koristiš običan pleh, prvo naravno zagrij pećnicu, 220-250° C.

6. Izreži papir za pečenje malo veći od promjera pizza-kamena ili pleha. Pizza tijesto razvaljaj na ovaj način ili kako je tebi lakše i prebaci na papir za pečenje. 

 | Author: Cutie and pie Foto: Cutie and pie

pizza Možda te zanima... Video recept: Pizza koju dijete može napraviti samo Školarci

Nadjev:

  • 4 protisnuta režnja češnjaka
  • 3-4 žlice maslinovog ulja
  • origano
  • sol
  • 50 g Goude (ili neki drugi polutvrdi sir)
  • 50 g kozjeg sira
  • 25 g parmezana
  • papar

Priprema:

1. Češnjak i maslinovo ulje zdrobi u mužaru. Prebaci u posudu i dodaj dva dobra prstohvata soli te origano. Popapri po želji.

2. S dobivenom smjesom premaži pizza tijesto. Dodaj krupno naribanu Goudu, trakice dimljenog kozjeg sira i sitno naribanog parmezana. Po želji rubove pizze premaži maslinovim uljem.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.