Vrtić Prehrana djeteta 21. prosinca 2015.

'Uz ovu bočicu moj sin je počeo piti vodu umjesto sokova'

petica
Foto: Screenshot
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama Sara Mareković ispričala nam je kako je njezin sin Vilim zavolio vodu i shvatio važnost zdrave i sezonske prehrane, zahvaljujući programu PETICA - igrom do zdravlja, koji se provodi u njegovoj školi

 

"Moj sin je bio oduševljen bočicom koju su mu donijele maskote Njumi i Njami i iz nje mu je voda bila neizmjerno fina. Ja sam bila sretna jer je shvatio koliko je voda važna, odnosno koliko je loše piti samo sokove", kaže Sara Mareković, mama dječaka Vilima koji ide u 3. razred i već je drugu godinu uključen u program PETICA - igrom do zdravlja.

To je javnozdravstveni program koji se provodi u drugim i trećim razredima šesnaest zagrebačkih škola s ciljem prevencije pretilosti djece školske dobi. Cilj programa je obrazovati djecu, njihove roditelje i učitelje o važnosti pravilnih prehrambenih navika i redovite tjelovježbe koja je ključna za pravilan rast i razvoj.

Mama Sara kaže da se za prehranu svog djeteta počela brinuti još u trudnoći i jako joj je drago da njezino dijete sada i od nekog drugog može slušati o zdravoj i sezonskoj prehrani. Otkrila nam je i kakva su u njezinoj obitelji pravila spavanja i gledanja televizije, odnosno igranja na kompjuteru. Dodala je kako osjeća da je kao roditelj profitirala od prijekta PETICA jer je u materijalima pronašla puno odličnih recepata, kao i na web stranici Petice i njihovoj Facebook stranici.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.