Vrtić Prehrana djeteta 04. rujna 2016.

Tko bi im odolio: Buhtle s pekmezom

buhtla
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ukusne, tople buhtle savršen su desert koji nijedno dijete neće odobiti

Sastojci:

  • 350 grama pšeničnog bijelog brašna
  • 30 grama šećera
  • jaja
  • pola svježeg kvasca
  • 40 grama margarina
  • 2.5 žlice ulja
  • 3 dl mlijeka
  • sol
  • 430 grama pekmeza od marelice

Priprema:

1. Staviti kvasac u malom loncu da se digne.

2. Potom dodati malo mlijeka i šećera te sve promiješati.

3. Kad se kvasac digne, umiješati s njom brašno, šećer, jaja, margarin i ulje.

4. Na dasci umijesiti glatko tijesto. Toplo mlijeko dodavati prema potrebi. Na kraju malo posoliti.

5. Gotovo tijesto staviti na toplo da se diže 45 minuta.

6. Razvaljati ga na dasci da bude debljine jednog prsta i narezati na kocke.

7. U sredinu svake kocke staviti pekmez. Kocke tijesta preklopiti tako da se spoje vrhovi.

8. Složiti ih u namašćeni protvan. Peći ih 45 minuta u pećnici na 150 do 160 ° C.

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.