Spoj badema, jabuka, cimeta i klinčića u sjajnom zimskom kolaču obožavat će baš svi. Pripremite klasičan desert kakav su pripremale i naše bake na jedan potpuno novi način pa navalite na neodoljive sezonske okuse
Sastojci:
- 250 g brašna
- 125 g mljevenih badema
- 1,5 žličica cimeta
- 1/2 žličice klinčića
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 3 jaja
- 1 šalica meda
- 3 žlice ulja
- 3 srednje jabuke
Priprema:
1. U većoj posudi pomiješajte brašno, začine i prašak za pecivo. Dodajte sol.
2. U posebnoj posudi izmiksajte jaja, med i ulje dok ne dobijete pjenastu smjesu.
3. Umiješajte suhe sastojke pa dodajte nasjeckane jabuke. Pustite da smjesa stoji oko pola sata.
4. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Napunite kalupe smjesom i pecite oko pola sata.