Zaboravite na okruglice od junetine i svinjetine, dopustite da vas osvoje mesne okruglice od piletine na grčki način. Odlično se slažu uz umak od grčkog jogurta, kopra i papra, kao i feta sir i krastavce
Sastojci:
- mljevena piletina
- češnjak
- jaje
- luk
- krušne mrvice
- sušeni origano i menta
- sol
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Nasjeckajte luk, češnjak i začine. Pomiješajte ih s jajem, krušnim mrvicama i mljevenom piletinom. Spojite sve sastojke i oblikujte u kuglice.
4. Pecite ih oko 20 minuta dok ne dobiju boju.
5. Pripremite umak od jogurta, kopra, peršina i papra.
6. Servirajte kuglice na tanjur i po želji ih pospite feta sirom i svježim sjeckanim krastavcima.
Potražite više recepata na portalu Gastro.hr