Kukuruz i ljeto odlično se slažu. Kada klasičnu pripremu pečenog kukuruza začinite novim začinima poput parmezana, limuna i češnjaka, uživat ćete u nekoj sasvim novoj, neodoljivoj ukusnoj ljetnoj poslastici. Pečeni kukuruz možete pripremiti na grill tavi ako imate poklopac, u pećnici umotan u foliju, a najbolje rješenje je ipak – roštilj
ojci:
- kukuruz
- maslac
- češnjak
- limun
- parmezan
- vlasac
Priprema:
1. Kukuruz umočite u hladnu vodu na 30 minuta. Osušite.
2. Zagrijte roštilj ili grill tavu.
3. Stavite kukuruz na grill, poklopite i pecite oko 20 minuta.
4. Za to vrijeme pripremite maslac s češnjakom tako da pomiješate sol, papar, protisnuti češnjak i lagano otopljen maslac.
5. Premažite time pečeni kukuruz sa svih strana, pospite sitno ribanim parmezanom i sjeckanim vlascem, pa poprskajte s nekoliko kapi limunovog soka.
Potražite više recepata na portalu Gastro.hr