Može se poslužiti kao toplo predjelo, glavno jelo ili hladno predjelo. Prožimanje sastojaka nakon što odstoji neko vrijeme, čini ga još još ukusnijim
Sastojci:
- 4 tikvice
- 1 patlidžan
- 3 crvene paprike
- 3 luka
- 1 žlica svježeg timijana
- 1 žlica ružmarina
- 1 žličica soli
- 0.5 žličice papra
- 1 žlica maslinovog ulja
- 800 grama slanutaka, konzerva
- 400 grama pelata
- 1 žlica češnjaka
- 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 2.5 žličice aceto balsamica
- vezica bosiljka
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 230°C.
2. Tikvice, patlidžan i crvenu papriku narežite na komade od 2 centimetra. Luk tanko narežite. U većoj zdjeli pomiješajte tikvice, papriku, patlidžan i luk s timijanom, ružmarinom, 0.75 žličice soli, crnim paprom, 2 žlice vode i 1 žlicom ulja.
3. Pladanj za pečenje premažite 1 žlicom ulja pa posložite povrće u jednom sloju.
4. Pecite oko 25 min uz jedno miješanje.
5. U zdjeli pomiješajte slanutak, rajčice, češnjak, pastu od rajčice i 0.25 žličice soli.
6. Dodajte zapečenom povrću i pecite još 10-12 min.
7. Začinite s octom pa servirajte u zdjelice ili tanjure, a zatim još posipajte bosiljkom.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr