Brokula, češnjak, mrkvica i tikvica, povrće su koje obogaćuje ovo jednostavno jelo. A i ono što je još bolje je to što je ovo jelo brzo gotovo
Sastojci:
- 150 g brokule, natrgane na cvjetiće
- 1/2 crvene paprike babure, narezane na kockice
- 1 tikvica, oprana i narezana na kockice
- 10 baby mrkvica, narezanih na tanke trakice
- 400 g tjestenine po izboru
- maslinovo ulje
- 1 nariban režanj češnjaka
- 3 žlice glatkog brašna
- 1 1/2 šalica mlijeka
- 250 g naribanog cheddara
- 1/2 žličice sušene papričice u listićima
- 1/2 žličice cayenne papra
- sol
- 2 žlice krušnih mrvica
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva; zakuhati vodu za tjesteninu.
2. Na posudu za pečenje razvući aluminijsku foliju i premazati ju maslinovim uljem.
3. Brokulu, mrkvu, tikvicu i papriku poslagati po foliji i staviti peći u pećnicu na 20 minuta ili kraće - dok povrće ne omekša.
4. Tjesteninu skuhati prema uputama, da bude al dente.
5. U tavi na najmanjoj vatri zagrijati ulje i kratko popržiti češnjak; dodati brašno i pjenjačom ga pomiješati s uljem te pržiti oko minutu, zaliti mlijekom i pjenjačom neprestano miješati dok se ne zgusne pa maknuti s vatre; umiješati cheddar pa sve dobro izmiješati da se sav sir rastopi, posipati paprom i posoliti te staviti listiće papričice i cayenne papar.
6. Sve pomiješati s tjesteninom i prebaciti u posudu u kojoj će se peći, posipati krušnim mrvicama i staviti u zagrijanu pećnicu te peći otprilike 10 minuta - dok ne dobije lijepu, zlatnu boju.
7. Poslužiti toplo s nekom sočnom, hrskavom salatom.
Potražite još odličnih recepata na portalu Gastro.hr