Vrtić Prehrana djeteta 09. veljače 2017.

Dvije najdraže namirnice spojene u kremasti složenac

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jednostavan složenac od krumpira u kombinaciji s kremastim bešamel umakom brzo se priprema, a još brže nestaje. Začinite ga svježim peršinom i dodajte začina po vlastitom ukusu. Priprema ovog jela oduzet će vam svega petnaest minuta, a cijeli postupak oko sat vremena. Složenac možete poslužiti samostalno ili uz kakav odrezak ili ribu, a odlično se slaže i sa svim vrstama salata

Sastojci:

  • 2 glavice luka
  • 4 krumpira
  • 3 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 1 ½ šalica mlijeka
  • 100 g ribanog sira
  • Svježi peršin
  • Crvena paprika
  • Sol, papar
  • šunka, špek po želji


Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. 

2. Maslacem premažite kalup za pečenje. 

3. Krumpir i luk nasjeckajte na tanko. 

4. U zdjeli zagrijte vodu visine do pet cm, neka zavrije pa ubacite nasjeckani krumpir i žličicu soli. Kuhajte pokriveno pet minuta. 

5. Maknite pa u istoj zdjeli otopite maslac. Pirjajte nasjeckani luk, a kad omekša maknite ga s vatre. 

6. Otopite još žlicu maslaca pa dodajte brašno i pomiješajte. Začinite soli i paprom. Neka se kuha dvije minute, pa dodajte toplo mlijeko. Miješajte dok ne dobijete gusti umak. Na kraju ubacite sjeckani peršin. 

7. U umak ubacite krumpir i luk pa ih rasporedite po kalupu. 

8. Pecite oko pola sata otkriveno, a zatim pospite sirom i crvenom paprikom i pecite dok se sir ne otopi. 

9. Ako želite, pred sam kraj dodajte sitno narezanu šunkicu ili špek.

 

Potražite još recepata na Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.