Jednostavan složenac od krumpira u kombinaciji s kremastim bešamel umakom brzo se priprema, a još brže nestaje. Začinite ga svježim peršinom i dodajte začina po vlastitom ukusu. Priprema ovog jela oduzet će vam svega petnaest minuta, a cijeli postupak oko sat vremena. Složenac možete poslužiti samostalno ili uz kakav odrezak ili ribu, a odlično se slaže i sa svim vrstama salata
Sastojci:
- 2 glavice luka
- 4 krumpira
- 3 žlice maslaca
- 2 žlice brašna
- 1 ½ šalica mlijeka
- 100 g ribanog sira
- Svježi peršin
- Crvena paprika
- Sol, papar
- šunka, špek po želji
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
2. Maslacem premažite kalup za pečenje.
3. Krumpir i luk nasjeckajte na tanko.
4. U zdjeli zagrijte vodu visine do pet cm, neka zavrije pa ubacite nasjeckani krumpir i žličicu soli. Kuhajte pokriveno pet minuta.
5. Maknite pa u istoj zdjeli otopite maslac. Pirjajte nasjeckani luk, a kad omekša maknite ga s vatre.
6. Otopite još žlicu maslaca pa dodajte brašno i pomiješajte. Začinite soli i paprom. Neka se kuha dvije minute, pa dodajte toplo mlijeko. Miješajte dok ne dobijete gusti umak. Na kraju ubacite sjeckani peršin.
7. U umak ubacite krumpir i luk pa ih rasporedite po kalupu.
8. Pecite oko pola sata otkriveno, a zatim pospite sirom i crvenom paprikom i pecite dok se sir ne otopi.
9. Ako želite, pred sam kraj dodajte sitno narezanu šunkicu ili špek.
Potražite još recepata na Gastro.hr